IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Poslije dvije decenije Rasim Ljajić nije ministar…

Mandatarka Brnabić otkrila je imena budućih ministara, a ono što se najviše komentarisalo jeste da poslije skoro dvije decenije među ministrima nije Rasim Ljajić.

Ljajić je prvi put za ministra i to u Vladi SRJ izabran 2000. godine, kada je izabran za saveznog ministra za nacionalne i etničke zajednice.

Nakon toga, bio je u koordionacionim tijelima Vlade Srbije za Preševo, Medveđu i Bujanovac, kao i za Kosovo, a obavljao je i funkciju ministra za ljudska i manjinska prava, ministra za rad i socijalnu politiku, ministra spoljne i unutrašnje trgovine.

Pored toga, u protekle dvije decenije Ljajić je bio je i potpredsjednik Vlade kao i šef Nacionalnog savjeta za saradnju sa Međunarodnim sudom pravde u Hagu.

Rasim Ljajić je ranije još obećao da neće biti dio izvršne vlasti. Tada je rekao da za takvu odluku postoje dva razloga, ali da su dva ključna. Međutim, naglašava i da je jedan od retkih ministara koji je “izašao iz Vlade, a da nije otjeran”.

Čitaj još:   VUČİĆ: Biću uz Ljajića, on nije narko diler

“Prvi je činjenica da sam prije dve godine to najavio i nekoliko puta ponovio. Drugi razlog su učestale optužbe mojih političkih oponenata i ovdašnje opozicije da sam u svakoj Vladi i da sam vječni ministar”, naveo je Ljajić.

izvor: B92

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more