IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ISTINA O SLUČAJU ČEDOMORSTVA U NOVOM PAZARU…

Nakon što je u javnosti odjeknula vijest o tome kako je E. K. (37) iz Novog Pazara prijavljena policiji u tom gradu kada se pojavila na odjeljenju ginekologije u novopazarskoj bolnici sa bolovima u stomaku, te da je tada izjavila kako se porodila i novorođenu bebu stavila u kesu, a potom je bacila u kantu za smeće u dvorištu porodične kuće, te da će se “ići na krivično djelo ubistva djeteta pri porođaju iz člana 116 Krivičnog zakona”, iz Policijske uprave Novi Pazar saznajemo da navodi nisu istiniti.

Kako su nam kazali, žena je najvjerovatnije imala spontani pobačaj.

– Žena je najvjerovatnije imala spontani pobačaj u četvrtom mjesecu trudnoće. Najvjerovatnije nema krivičnog djela, ali slučaj će se ispitati do kraja, biće obdukcije – rekli su nam iz PU Novi Pazar.

Dalje su naveli da se nesreća desila kod kuće, te da je riječ o udatoj ženi sa djecom. Ona se, kako su nam naveli, tokom dana fizički naprezala, poslujući kada su u domaćinstvo stigla drva za ogrev.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Treća žrtva požara, umrla i majka, danas obavljene dženaze...

Uveče se zaista javila OB Novi Pazar sa bolovima, a pobačaj se desio prije nego što se obratila ljekaru.

U vezi sa navodima da je bebu stavila u kesu i bacila je u kantu za smeće u dvorištu porodične kuće, iz policije su rekli da je žena počistila nakon što ju je nesreća zadesila. 

izvor: Telegraf

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more

Šerif Gurdijeljac-Sve će biti gotovo pre kraja šeste runde

Mladi IBF svetski prvak u superpero kategoriji Šerif Gurdijeljac rekao Read more