IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUGA U PORODICI: Iznenada preminula DAJANA mlađa sestra Gorana Bregovića… (foto)

MLAĐA sestra Gorana Bregovića Dajana Bregović- Marić preminula je u Splitu…

SPLIT: Hrvatska, Zanimljivost, vijesti, srijeda… 28. X 2020… 18: 39… TUGA U PORODICI: Iznenada preminula DAJANA mlađa sestra Gorana Bregovića… (foto)

Tužno sjećanje od članova obitelji Dajane Bregović- Marić objavljeno je u smrtovicama “Slobodne Dalmacije”. Navedeno je”zbog velike tuge obavljena tiha sahrana u krugu uže porodice”…

Mlađa sestra popularnog kantautora i svjetski poznatog muzičara i to frontmena “Bijelog dugmeta” Dajana Bregović- Marić da je preminula u Splitu u 61. godini života.

Dajana Bregović- Marić mlađa je Bregovićeva sestra, sa kojom je on proveo svoje mladalačke dane s obzirom na to da su njegovi roditelji Franjo i Borka bili rastavljeni pa je povremeno živio u Sarajevu i Splitu. Sestra mu je tada i živjela u kvartu Blatine u stanu koji je dobio njihov otac kad je nekad otišao u penziju.

Čitaj još:   ALŽIR: Zatvorene sve džamije zbog epidemije koronavirusa... (foto)

U tom stanu je nastala cijela posljednja ploča “Bijelog dugmeta”. Zbog čestih putovanja, Goran Bregović je rijetko navraćao tamo, ali je svojevremeno izjavio kako je njegova porodica sentimentalno vezana uz Dalmaciju.

Bregovićevi roditelji su, pored Gorana i Dajane, dobili još jednog sina po imenu Predrag…

Goranova sestra jednom sinu dala je prezime Bregović, jer njena braća nemaju muških potomaka…

izvor Slobodna Dalmacija.hr

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more