IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Vučić i Dodik srbuju u centru Podgorice: Šta su sve rekli ispred „Srpske kuće“… (foto i video)

MILE Dodik, član Predsedništva BiH, kazao je da mu je drago što je u prilici da sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem posjeti Srpsku kuću tu u Podgorici…

PODGORICA: Regija, Zanimljivost, Putovanja, vijesti, nedelja…01. Xl 2020: 11: 59… Vučić i Dodik srbuju u centru Podgorice: Šta su sve rekli ispred „Srpske kuće“… (foto i video)

O ovome sam slušao i bilo mi je važno da ovo postoji i moram da vam sve i kažem da je ovo impozantno i treba da posluži jačanju našeg uvjerenja da naš narod ima pravo na naš identitet i da je na pravom mjestu i da ne može da se odrekne svog identiteta – rekao je Dodik novinarima ispred Srpske kuće.

Rekao je da je ugodno iznenađen i izgledom same kuće, sadržajem i naveo da će oni iz RS- a sarađivati i učiniti sve da sadržaj bude što bolji. Dodao je da Srbija vodi računa o svom narodu.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vućić je rekao da je sretan i zahvalan što je posjetio Srpsku kuću. 

-Zadovoljan sam što je Srbija uložila tri i po miliona eura, ovdje je na najljepšem mjestu u Podgorici. Zadovljan sam što sam vidio sve i deo naučnih časopisa koje nisam do sada mogao da vidim i verujem da će sadržajima, Srpska kuća pokazati svoj pravi smisao i naravno i biće korišćena za smeštaj medija na srpskom jeziku i vjerujem da će se i nastaviti još bolje i uspešnije da ovde radimo – rekao je Vučić.

Ponovio je i da će Srbija nastaviti da ulaže u Crnu Goru.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 23. septembar 2019. godine

-A što se nas tiče i kada nas napadaju da ulažemo suviše novca, a mi ćemo da ulažemo još više, to su pare naroda Srbije, to je poklon ovom spskom narodu i takvih stvari će biti i na primorju i na severu i naša je želja da Srbi budu svoji na svome, da ponosno čuvamo sprsko ime i prezime i da našim ljudima i ovdje pomognemo – rekao je Vučić. 

Rekao je da će 300 svojih knjiga donirati Srpskoj kući i obezbijediti donaciju od još 700 knjiga biblioteci…

izvor (SB) 

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more