IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MJERE I PREPORUKE: Tužilaštvo da kazni odgovorne za ugrožavanje zdravlja građana Crne Gore… (foto i video)

Traže od državnog tužilaštva odgovorna medicinska osoblja u KBC- u kršili odredbe člana 290 Krivičnog zakonika, da će se svi ljekari “koji ne primijeni odgovarajuće higijenske mjere i time prouzrokuje pogoršanje zdravstvenog stanja nekog lica, kazniti zatvorom od tri mjeseca do tri godine.”

PODGORICA: Crna Gora, Recepti, vijesti, ponedeljak…02. 11. 20 20…18: 23… MJERE I PREPORUKE: Tužilaštvo da kazni odgovorne za ugrožavanje zdravlja građana Crne Gore… (foto i video)

Patriotsko komitski savez Crne Gore, sve na osnovu članova 287 i 288 Krivičnog zakonika Crne Gore,poglavlja Krivična djela protiv zdravlja ljudi, upućuje javni poziv Državnom tužilaštvu, po službenoj dužnosti, istraži i kazni odgovorne za ugrožavanje zdravlja građana Crne Gore.

“Odgovorna lica iz Nacionalnog koordinacionog tijela, Kliničko bolničkog centra Crne Gore, Vlade resornih Ministarstava, i vrha Srpske pravoslavne crkve,dozvolili prethodna tri dana da se više hiljada ljudi, bez mjera zaštite, ljubljenjem diranjem tijela mitropolita, preminulog umro od korona virusa, direktno izlože bolesti, koja je u Crnoj Gori odnijela više stotina života”, navode u PKSCG.

Ova grupa je, ističu, dozvolila masovna okupljanja građana, na kojima se nijesu poštovale opšte mjere zaštite, obavezne važećom naredbom NKT za sve građane, uključujući i djecu stariju od pet godina.

Čitaj još:   AMFILOHIJE pod stalnim nadzorom- Ljekari oprezani i uzdržani od bilo kakvih predviđanja...

“Naprotiv, slike djece koje roditelji drže da ljube mrtvog čovjeka, obišle svijet i pozicionirale Crnu Goru mjesto zaostale i religijski ostrašćene države, u kojoj se životi i djece dovode u opasnost. U tom pravcu, sve je to indikativno je i nepostupanje Zaštitinika ljudskih prava i sloboda, posebno u dijelu poštovanja Konvencije o pravu djeteta”, ističu u PKS CG.

Traže od državnog tužilaštva poseban akcenat na istragu ko od odgovornog medicinskog osoblja u KBC-u kršio odredbe člana 290 Krivičnog zakonika, o nesavjesnom pružanju ljekarske pomoći, gdje se, u stavu 1 tog člana kaže da će se kao ljekar “koji ne primijeni odgovarajuće higijenske mjere ili uopšte očigledno nesavjesno postupa i time prouzrokuje pogoršanje zdravstvenog stanja nekog lica, kazniti zatvorom od tri mjeseca do tri godine.”

“Ukoliko se DT ogluši o naš zahtjev, građani će sami, podnošenjem svih krivičnih prijava protiv odgovornih lica ili drugim načinima pritiska, natjerati institucije da rade svoj posao. Istovremeno, pozivamo i prvo roditelje da dobro razmisle hoće li slati svoju djecu u školu, obzirom na činjenicu da u narednih 15 dana, zbog direktne odgovornosti i svih navedenih državnih institucija, očekujemo “eksploziju” broja svih i zaraženih korona virusom u Crnoj Gori”, zaključuje se u saopštenju...

Izvor Analitika.me

Čitaj još:   Vučić se oglasio iz Podgorice, nakon sahrane Rista Radovića Amfilohija... (foto)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more