IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŠEKI Radončić: ĐUKANOVIĆ je lav koji gleda hijene kako pokušavaju da čereče plijen, odnosno CRNU GORU…

Mandatar za sastav nove vlade Zdravko Krivokapić je pukovnik bez vojske koji je na to mjesto došao dekretom Amfilohija Radovića. Nova većina će izgubiti tu pobjedu sa Krivokapićem za tri mjeseca i ostaće da su je izgubili zato što su nesposobni, a ne zato što ih je predvodio jedan politički apsolutno nepismeni čovjek koji se borio da se ukine Dan pobjede nad fašizmom. Dakle, čovjek koji ne zna ni što je država, ni što je politika, ni što je sistem, ocijenio je novinar i publicista Šeki Radončić gostujući na regionalnoj TV Al Džazira Balkans.

Radončić smatra da će teško biti formirana nova vlada, te da će se sada ekspertska vlada “tući između sebe”

“Prije dva dana sahranjen je politički lider te koalicije Amfilohije Radović i neće me čuditi ako dođe do velikog raskola u toj neprincipijelnoj i interesnoj koaliciji, gdje svako svakog gleda da prevari i dođe do dijela svog kolača. Pobjednici su izbore manje doživljavali kao izbore, već kao neku vrstu revolucije, gdje će oni izmiriti račune i sprovesti revanšizam. U svakom slučaju ‘tući će se’ srpski ili velikosrpski blok i to smo vidjeli po Vučićevoj posjeti. On je došao u Crnu Goru da obilježi svoju teritoriju otprilike kao da je došao u Šumadiju, ali i da crkvenim velikodostojnicima, onako kako ja čitam, pokaže da je ipak on glavna faca. Ali, crkva je uzvratila, nije dozvolila da ulazi u njen politički atar. Dakle, Vučić je posjetio koga je trebalo da posjeti Šešeljevog vojvodu Andriju Mandića, pa Srpsku kuću, pa proruski i prosrpski medij Vijesti, odnosno direktora Željka Ivanovića i on je time ogradio svoj prostor”, kazao je Radončić.

Komentarišući pitanje o predsjedniku Crne Gore i ocjenu voditeljke da se “mudro povukao”, da se “oglašava saopštenjima u kojima nema nimalo agresivnosti”, Radončić je poručio da će se Milo Đukanović uključiti kada sve postane očigledno.

Čitaj još:   POLICIJSKA AKCIJA U SLOVENIJI: Uhapšena dva RUSKA špijuna, u Ljubljani su otvorili...

“Đukanović se ponaša kao lav koji gleda hijene kako pokušavaju da čereče plijen, odnosno Crnu Goru i uključiće se onoga trenutka kada procijeni da treba i kada sve postane očigledno. Jer, Crna Gora mora ići tračnicama koje je postavio Milo Đukanović sa svojim koalicionim partnerima”, kazao je Radončić.

Na pitanje zašto je toliki poštovalac djela Đukanovića, ^ Radončić je odgovorio da je on stožer, garant stabilne Crne Gore, te da to govore međunarodni faktori.

“Nije vlast u Crnoj Gori pala zbog korupcije, nego kao i Titova Jugoslavija koju je srušio velikosrpski i ruski nacionalizam. Nemam razloga da veličam Đukanovića, ali između zaostavštine Amfilohija Radovića koji je bio predmet istraživanja Haškog tribunala zbog ratnog huškanja i čerečenja bivše Jugoslavije i politike suverene demokratske multinacionalne Crne Gore, ja biram ovo drugo”, poručio je Radončić.

Odgovarajući na pitanje kakva će biti politika SPC prema Crnoj Gori nakon smrti mitropolita Amfilohija, Radončić je odgovorio narodnom dosjetkom: “Što mačka rodi, to miša lovi”.

“Ovo ima veze i sa politikom. Nasljednik Amfilohijev, kako god se zvao, nastaviće politiku koju je vodio mitropolit SPC prema Crnoj Gori i Crnogorcima, koje nije priznavao, kao ni Bošnjake, za koje je tvrdio da su lažni narod”, ocijenio je Radončić.

Nove političke zvijezde biće “zvijezde padalice”

“Bitka se bije i na geostrateškom nivou. Nakon što su zapadne zemlje shvatile da Rusi prave tihi državni udar preko Amfilohija i Zdravka Krivokapića, preko SPC, pokazalo se da taj blok ne uživa takvu podršku međunarodne zajednice. Recimo, Đukanovića je odmah primio njemački predsjednik, čime je veoma jasno stavio do znanja da su se rano obradovali svi koji misle da će da skrše sve po Crnoj Gori i da će zabiti nož u leđa NATO-u preko Zdravka i proruskih Vijesti”, poručio je Radončić.

Čitaj još:   Mijač: DOSTA JE BILO BLAĆENJA CRNE GORE I ĐUKANOVIĆA, NEĆEMO VIŠE ĆUTATI

Na komentar voditeljke da nova većina kaže kako neće mijenjati spoljnu politiku Crne Gore, Radončić je naglasio da je tačno da su to obećali, ali da je to u koliziji sa onim što su obećali svojim glasačima.

“Zato su nove političke zvijezde stvorene uz pomoć medijskih profitera kratkog daha. To su političke zvijezde padalice. Ostaće na političkoj sceni stare podjele i stari igrači”, poručio je Radončić.

izvor: Dan, standard

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more