IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VAŠINGTON: Izbori u SAD, nijedan od kandidata nema 270 elektorskih glasova za pobjedu… (foto i video)

Trenutno nijedan od kandidata na predsjedničkim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama još nije osvojio potrebnih 270 glasova…

VAŠINGTON: Svijet, Ekonomija, Zanimljivost, vijesti, srijeda…04. 11.2020…09 :55…VAŠINGTON: Izbori u SAD, nijedan od kandidata nema 270 elektorskih glasova za pobjedu… (foto i video)

Nijedan od dvojice kandidata na predsjedničkim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama još nije osvojio potrebnih 270 glasova Elektorskog kolegija, potrebnih za proglašenje pobjede, javila je novinska agencija Associated Press (AP).

Prebrojavanje glasova i dalje traje u SAD-u, a prema svim trenutnim nepotvrđenim prijevremenim podacima je republikanski kandidat i aktuelni američki predsjednik Donald Tramp ima 213, dok je njegov protukandidat demokrata Joe Biden ima 225 elektorskih glasova.

Kako piše Associated Press, još je do sada rano govoriti o rezultatima izbora u nekoliko ključnih saveznih američkih država, kao što su Pensilvanija, pa ide redom Džordžija, Arizona i Mičigen.

Čitaj još:   UŽAS, PONIŽENJE, SRAMOTA U FOČI: Mural Draže pored mjesta silovanja i ubijanja Bošnjačkih civila...

Inače, Trump je izjavio “iskreno, pobijedili smo na ovim izborima” i najavio kako će o izborima raspravljati Vrhovni sud. Njegova tvrdnja o pobjedi ne podudara se s rezultatima i informacijama trenutno dostupnim agenciji, navodi Associated Press…

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more