IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAMA U LJUBLJANI: Maskirani demonstranti u sukobu s policijom koja je uzvratila vodenim topovima … (foto i video)

Demonstranati okupili se na Trgu Republike u Ljubljani, maskirani učesnici su se sukobili s policijom koju su gađali raznim predmetima te su koristili priotehnička sredstva, policija je uzvratila koristeći čak i vodene topove…

LJUBLJANA: Slovenija, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak 05.11…20: 25…DRAMA U LJUBLJANI: Maskirani demonstranti u sukobu s policijom koja je uzvratila vodenim topovima (foto i video)

Protesti su najavljeni na grupi Anonymus Slovenija, ali se a i ne zna ko je organizator s obzirom na to da su se vođe ove grupe ogradile. Sve grupe koje su ranije organizirale tradicionalne proteste petkom su kazale kako nisu organizovale nikakve proteste danas.

Demonstranti su se podijelili u nekoliko grupa i sukobili su se s policijom u pojedinim ulicama. Odbili su poslušati naredbe policajaca. Angažovan je i helikopter koji leti iznad centra Ljubljane, a čuju se i pucnji.

Prema navodima slovenskog medija 24ur, nekoliko osoba je povrijeđeno, a dvije su do sada prebačene u klinički centar.

Čitaj još:   ISTANBUL: AMELI TERZIĆ, Nacionalni rekorder na 1.500 metara!

Kako piše Delo.si, postoje i navodi da su u to uključeni ekstremisti kao i članovi međunarodnih kriminalnih grupa. Prema navodima od ovog slovenskog medija, slovenska obavještajno-sigurnosna agencija (Sova) pomno je nadzirala pojedine osobe porijeklom iz te i bivše zajedničke države koje su povezane s trgovinom drogom.

Oko stotinu demonstranata okupilo se na Trgu Republike u Ljubljani. Brojni maskirani učesnici su se sukobili s policijom koju su među sene su se gađali raznim predmetima te su koristili priotehnička sredstva. Policija je tek sada uzvratila koristeći čak i vodene topove…

Izvor (SB)

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more