IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OTVORENO PISMO: KRIVOKAPIĆU, RAZMISLITE– NOVI IZBORI ILI MRCVARENJE CRNE GORE

Naučnik Dragan Hajduković uputio otvoreno pismo uputiomandataru  Zdravku Krivokapiću i poslanicima nove većine u Skupštini Crne Gore, u kome tvrdi da je država na samrtničkoj postelji i umjesto mrcvarenja koje joj priređuju mandatar i nova većina, hitno je potrebna sposobna i stabilna Vlada.

“Izbori 30 avgusta su pokazali građanima da vlast gospodina Đukanovića, koja je Crnu Goru dovela na samrtničku postelju, može biti smijenjena. Kada bi se odmah (na primjer 31. januara) održali novi izbori, na krilima probuđenog samopouzdanja građana, DPS bi sigurno pala ispod 30 odsto glasova, što znači da bi poslije januarskih izbora bila moguća stabilnija i efikasnija vlast sa ubjedljivijom većinom u Skupštini. Kamo sreće da je nova Vlada formirana 15. oktobra i da već tri nedelje radi na ozdravljenju Crne Gore”, ističe Hajduković.

Krivokapić je dobio mandat 8. oktobra, više od pet nedelja poslije izbora.

“Da su mandatar i nova većina bili složni i odgovorni, tokom pet nedelja čekanja mandata, mogla je biti dogovorena nova Vlada i formirana u roku od sedam dana poslije dobijanja mandata. Podsjećam da sam takvoj vladi unaprijed, zbog dobra Crne Gore, poželio da bude najuspješnija crnogorska vlada svih vremena”, navodi Hajduković.

On ističe da su partije koje čine većinu i mandatar Krivokapić pokazali da nijesu dorasli situaciji (izuzetak su jedino Demokrate koje ni na koji način nijesu otežale i usporile formiranje nove Vlade).

Čitaj još:   PODGORICA UKRAO 30.000 EURA: Znao gdje drži novac, ušao u stan, a poslije kupio sebi automobil...

“Tokom dva mjeseca poslije izbora je nažalost potvrđena ispravnost moga osjećaja “srećan sam što je vlast izgubila i nesrećan sto je opozicija pobijedila”. Crna Gora je na samrtničkoj postelji i umjesto mrcvarenja koje joj priređuju mandatar i nova većina, hitno je potrebna sposobna i stabilna Vlada. Zbog toga pozivam mandatara Krivokapića da vrati svoj mandat, a poslanike nove većine da preduzmu potrebne korake za hitno održavanje novih izbora”, ističe Hajduković.

Novi izbori bi, ocjenjuje on, omogućili da proljeće dočekamo sa stabilnom vladom, umjesto da izgubimo čitavu 2021 godinu.

“Posebna vrijednost novih izbora bi bila u tome, što bi građani dobili priliku da glasaju prema ponuđenim programima ozdravljenja i preporoda države, za razliku od prethodnih izbora gde je jedini kriterijum bio smjena vlasti. Dakle, izbori bi dali neuporedivo bolji odgovor na pitanje kakve promjene, i koje političke snage građani stvarno žele”, navodi Hajduković.

Ukoliko Krivokapić ipak odluči da formira Vladu, Hajduković navodi da će takva vlada biti vlada mrcvarenja i novog gubljenja dragocjenog vremena.

“Crnoj Gori i njenim građanima treba brz i energičan početak rada na ozdravljenju i preporodu države (što bi se moglo postići aktiviranjem projekta Ekološke države)”, zaključio je on.

izvor: CdM

Čitaj još:   CRNA GORA: Nastavak akcije koja je počela privođenjem Medenice, UHAPŠENI I POLICAJCI I CARINICI...
DA LI Crna Gora, postaje azil za bogate…

Vlada Crne Gore je na poslednjoj sjednici donijela odluku o sticanju crnogorskog Read more