IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

POBUNA U PARLAMENTU: Poslanici protiv Dačića DIŽE CIJENE U RESTORANU! (foto)

Kafa neće više biti 5 dinara…

BEOGRAD: Srbija, Ekonomija, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak 05.11.2020…12: 25.BEOGRAD POBUNA U PARLAMENTU:Poslanici protiv Dačića DIŽE CIJENE U RESTORANU!

Novi šef parlamenta kao jednu od prvih „reformi“ najavio podizanje do sad bezobrazno niskih cijena u skupštinskoj kafani.

Predsjednik Skupštine Ivica Dačić kao jedan od prvih zadataka koje je lično namjerio da uradi je podizanje cijena u skupštinskom restoranu koje su bili ispod svakog minimuma, što je opet izazvalo buru u parlamentu!

Dok dio poslanika zdušno podržava Dačića u ovoj namjeri, drugi smatraju da predsjednik parlamenta ima i pametnija posla od gledanja u cijenu kafe.

Naime, Dačić je rekao da je o ovoj temi već razgovarao s generalnim sekretarom Skupštine Srbije Veljkom Odalovićem, te da će se na tom polju stvari uskoro promijeniti.”Mora tačno da se utvrdi zašto su i te takve cijene i da se to javno saopšti. Kažu mi da je razlog to što nije komercijalni restoran koji nešto zarađuje, već su to interni restorani za sve državne organe, oni ne smiju da naplaćuju više nego što to a i realno košta” objasnio je Dačić.

Međutim, on ide i korak dalje pa planira da uvede automate u Skupštinu.

“Kažete mi da je ovo što pričam demagogija… Pa demagogija je upravo to što se svaki izvještaj vas novinara svede na račun iz skupštinske kafane. Opet je to prije neki dan bila tema. E da više ne bi bila tema to koliko kafa i ćevapi, zato sam i pokrenuo to pitanje. Videćemo koliko to može da košta, tek da se o tome razgovaramo. Možda im uvedem i one automate pa koliko ubace i to para, toliko nek piju kafe” kaže Dačić.

Čitaj još:   ĐUKANOVIĆ PORUČIO: "Nije moguća VELIKA SRBIJA - moguća je samo VELIKA TRAGEDIJA"! (video)

Mišljenja su podijeljena…

“Dačić je veoma talentovan za privlačenje pažnje javnosti i dobro zna kako i da skrene pažnju na sebe, zato to sada i radi. Iako svakako podržavam da se povećaju cijene u skupštinskom restoranu, koje su iritantno i bezobrazno jeftine, ima u parlamentu i pametnijeg posla- istakao je Bratislav Jugović, poslanik SNS.

Sličnog mišljenja je i poslanik Muamer Zukorlić koji je oštro kritikovao Ivicu Dačića svrstavajući ga među kadrove parlamenta koji su po njemu sporni:

“Ne da cijene u skupštinskom restoranu nisu jedna od bitnijih stvari kojima bi trebalo da se bavimo, već je to jedna od najnebitnijih stvari. Složio bih se da se podigne važnost parlamenta, za šta će trebati ceo paket mjera, počev od kvaliteta kadrova, i to prije svega predsjednika parlamenta i njegovih potpredsjednika, kao i sekretara” naveo je on.

Poslanik i predsjednik JS Dragan Marković Palma, Dačićev je on i koalicioni partner, slaže se s povećanjem cijena u restoranu parlamenta:

“Ja sam još u vreme DS predlagao da se ukinu dnevnice poslanicima, što je i urađeno. I sam sam predlagao da se te cijene povećaju, s tim što bih ja i to uradio tako da za novinare i zaposlene u Skupštini ostanu ove cijene, a da se povećaju za poslanike i da budu kao u svim restoranima” zaključio je on…

Cijenovnik kakvog nema ni po unutrašnjosti Srbije…

Da cijene skupštinskog restorana jesu mizerne, potvrđuje i cenovnik ali da i česta pisanja medija o njima. Najskuplje što može da se naruči je recimo pljeskavica na kajmaku za koju treba izdvojiti 222 dinara dok je najjeftiniji proizvod turska kafa, za koju treba prebirati po dijelu novčanika za čuvanje kovanica, s obzirom da košta neverovatnih 5 dinara.

Čitaj još:   Ništa od odbojke i meča na Pale, Azeri odbili igrati sa Srbijom u BiH...

Ovo je kompletan cenovnik:

potaž od pečuraka 50 dinara…

špageti karbonara 115 dinara…

kajgana od dva jajeta 24 dinara…

pljeskavica na kajmaku 222 dinara…

roštiljska kobasica 135 dinara… 

dimljeni vrat na žaru 190 dinara…

dinstana boranija 68 dinara… 

kupus salata 20 dinara…

sok od breskve 18 dinara…

espreso s mlijekom 21 dinara…

čaj 13 dinara…

turska kafa 5 dinara…

Izvor Mondo

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more