IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PODGORICA: Zaraženo 100 nastavnika virusom korona … (foto i video)

Iz Gradskog odbora Sindikata prosvjete Podgorica saopštili su da su prema anketi koju su sproveli među prosvjetnim radnicima u školama došli su do podatka da je preko 100 nastavnika i profesora inficirano virusom korona, koji se nalaze u samoizolaciji…

PODRORICA: Crna Gora, Zanimljivost, Putovanja, vijesti, četvrtak… 05.11.20 20…09: 25… PODGORICA: Zaraženo 100 nastavnika virusom korona … (foto i video)

Predsjednik Gradskog odbora Slobodan Savović pozvao je a iz Ministarstva prosvjete da odgovore koje mjere preduzimaju povodom problema sa kojim su suočeni direktori škola u pokušaju da nađu zamjene brojnim inficiranim kolegama kojih je sve više.

Iz Ministarstva prosvjete nijesu Danu odgovorili na pitanje koliko je ukupno zaraženih nastavnika i šta preduzimaju zbog porasta broja oboljelih.

“Gradski odbor Podgorica je kao dio sindikata na teritoriji Podgorice sproveo tri veoma važne aktivnosti. Prvo je na osnovu te i sopstvene ankete sprovedene među prosvjetnim radnicima ponudio bolja dalja rješenja u organizaciji nastave. Nažalost, vidjeli ste i sami kako su ti reagovali na naše utemeljene predloge. Uradili smo samu sopstvenu evidenciju kolega inficiranih i u samoizolaciji, jer je neshvatljiva je ta nebriga ministarstva koje i dalje nema potpune podatke. Prema našim podacima, danas u Podgorici imamo već preko stotinu kolega sada suu samoizolaciji ili inficiranih”, rekao je Savović za jedan dnevni list iz Podgorice…

Očekuju, kaže, odgovor od ministarstva o tome kako će da reaguju u većem broju slučajeva gdje direktori imaju problem da angažuju zamjene zbog bolovanja.

Čitaj još:   ALEKSANDAR Vuković- Kuč: MILOJKO Spajić otvoreno ismijava evropske partnere, njegova izjava nas mora upozoriti na opasnost politike koju vodi... (foto)

“Prije dva dana smo ministarstvu i Zavodu za školstvo zvanično su svi predali peticiju sa potpisima velikog broja kolega kojom tražimo prvo ukidanje administrativnih ocjena na klasifikacionom periodu krajem novembra, jer smatramo da od nas traže nemoguće stvari”,istakao je Savović.

On je prekjuče pozvao kolege da tuže Ministarstvo prosvjete ukoliko im ne nadoknadi prekovremene časove…

izvor rtvcg.me

PODGORICA Slanje vojnika na KOSOVO nije neprijateljski čin…

SVAKAKO DA Uoči Samita Zapadnog Balkana u Londonu, koji se Read more

PODGORICA: Iz Crne Gore na hadž u Mekku otputovala 82 vjernika…

Buduće hadžije i hadžinice, ukupno njih 82, okupili su se Read more