IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UPRKOS NESUGLASICAMA: Mandataru podrška i Vlada bez političara je opasan presedan… (foto)

Odluka mandatara Zdravka Krivokapića da među ekspertima u novoj vladi neće biti niko sa poslaničkih lista nije naišla na blagonaklon stav predstavnika liste „Za budućnost Crne Gore“, čiji je on nosilac...

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak 05.11.2020…18: 25… UPRKOS NESUGLASICAMA: Mandataru podrška i Vlada bez političara je opasan presedan… (foto)

Uprkos što se ne slažu sa stavom mandatara da u vladi osim eksperata, ne sjedi nijedan političar, za medije navode da će ipak podržati i takvu vladu, ako u njoj ne bude nijedan predstavnik Đukanovićeve Demokratske partije socijalista.

Međutim, Nebojša Medojević, lider Pokreta za promjene, navodi za medije da će ukoliko se formira takva vlada to predstavljati opasan presedan kao i eksperiment, a da će Krivokapić preuzeti kompletnu odgovornost za stanje u zemlji.

Uprkos tome što su na sastanku kod Krivokapića prije nekoliko dana pale teške riječi lidera koalicije „Za budućnost Crne Gore“ Andrije Mandića kao i Milana Kneževića s jedne i mandatara Krivokapića s druge strane, podrška novoj vladi koja bi trebala uskoro da bude formirana neće izostati.

Andrija Mandić za Danas kaže da nema spora da će njegova stranka Nova srpska demokratija glasati za izbor nove vlade, ako u njoj ne sjedi niko iz DPS-a, dotle Knežević ističe da zbog jednostranih kritika na njegov račun, on ubuduće neće davati izjave za neke od printanih medija…

Saznajemo, ipak, da će i poslanici njegove Demokratske narodne partije svi i glasati za Krivokapićev kabinet.

Mnogo rečitiji od njih je Nebojša Medojević, koji smatra da vlada eksperata u kojoj neće sjedeti nijedan političar sa izborne liste biti autokratska, bez legaliteta i legitimiteta i da će jedan čovjek na sebe preuzeti a i kompletnu odgovornost za stanje u zemlji.

Medojević kaže da prije dva mjeseca, kad su parapolitička organizacija koja se zvala najpre „Ne damo naše svetinje“, a potom prerasla u Ne damo Crnu Goru i sveštenik SPS Gojko Perović predložili Krivokapića za nosioca liste, nije bilo reči da će on biti mandatar.

Čitaj još:   NIHAD Aličković: Bosna i Sandžak su jedno, ne treba dozvoliti da nas razdvoje...

On je trebalo da vrati mandat, ali kasnije ispostavilo da je napravljen dil između dijelova crkve i krupnog tajkunskog kapitala oko koncerna Vijesti i da se želi formirati vlada bez političkih partija, čiji će ministri odgovarati samo Krivokapiću. To do sada nije viđen koncept i ja sam rekao Krivokapiću da ima ličnu odgovornost za stanje u zemlji, jer taj eksperiment i presedan neće dobro donijeti narodu koji je očekivao a i promjene. Takva vlada neće biti vlada diskontinuiteta Đukanovićevim režimom, niti će razobličiti moćne centre koji su je formirali– a sve to i objašnjava Medojević i dodaje da je Krivokapić uslovio koaliciju „Za budućnost Crne Gore“ da podrži takvu vladu.

Na pitanje zbog čega mora da podrži takvu ekspertsku vladu, je Medojević odgovara da je to stoga što je Krivokapić bio njihov nosilac liste, iako se vrlo brzo ispostavilo da je to bila greška.

– Ja sam bio protiv toga, ali kolega Andrija Mandić je vodio i pregovore i pogriješio je. Ja nisam učestvovao u sastancima po crkvama koje je i vraćaju i to Crnu Goru u srednji vijek. Dozvolio je Mandić da se crkva postavlja nosioca liste i sada smo žrtve tog pogrešnog poteza a i pred izbore – objašnjava sagovornik Danasa.

Na pitanje da li će „Za budućnost Crne Gore“ druge stranke iz pobjedničke koalicije imati svoje ministre u Vladi, on odgovara da neće, te da ministar neće biti ni Dritan Abazović.

– Abazović je samo potrčko i kurir koji prenosi poruke među učesnika u pregovorima. On nije predsjednik stranke, jer su vlasnici te stranke vlasnici Vijesti Miško Perović i Željko Ivanović. U Vladi koja će imati 12 ministarstava sjedeće ljudi za koje niko nije nikada čuo– a kaže lider PZP i dodaje da je očekivao da će biti dio vlade i da će se baviti i prvo demokratskim reformama i demontažom Đukanovićevog sistema.

Vlasnici Vijesti juče nisu željeli da komentarišu Medojevićeve tvrdnje da su oni vlasnici partije Crno na bijelo, čiji je lider Dritan Abazović i da direktno učestvuju u kreiranju buduće vlade.

Čitaj još:   STRAVIČNI PRIZORI SA LICA MJESTA: Od udara groma u istom danu poginule čak 83 osobe... (video)

S obzirom na ranije postavljene rokove, očekuje se da i Krivokapić za nekoliko dana izađe u javnost sa spiskom ministara i planom rada…

Izvor Danas.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more