IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NJEMAČKA ŠTAMPA BRUJI: “Teroristi kupuju srpsko oružje kao u SUPERMARKETU” (foto i video)

Članak pod naslovom “Trag iz Beča vodi do supermarketa za oružje” list Velt počinjem opisom fotografije koju je na Instagram postavio Kujtim F

Terorista iz Beča, koji je u napadu kod sinagoge u austrijskoj prestonici ubio četiri osobe, koristio je pušku “Zastava oružja”, kao i teroristi u Parizu 2015, piše nemački “Velt”, a prenosi DW.

Članak pod naslovom “Trag iz Beča vodi do supermarketa za oružje” list Velt počinjem opisom fotografije koju je na Instagram postavio Kujtim F, terorista koji je u ponedeljak u Beču ubio četvoro i ranio više od 20 ljudi. “U centru slike je prsten na kojem piše: Muhamed je božiji poslanik”, navodi se na sajtu DW.

“Ali, mnogo više o njemu govori oružje s kojim se slikao”, piše autor članka Alfred Hakensberger i navodi da su “automatska puška i pištolj iste marke kao i oružje koje su teroristi IS koristili u napadima u Parizu 2015.

Čitaj još:   EPIDEMIOLOG ŠOKIRAO SRBIJU: "2. jula bilo je zvanično ŠEST umrlih a STVARNI broj je bio 52! (foto + video)

Tu spada i puška Zastava M70. Tom srpskom verzijom ruskog kalašnjikova (AK-47), Kujtim F. je pucao po nevinim ljudima u Beču. Kod njega je pronađen i pištolj Tokarev, ista marka koju je i francuska policija pronašla i kod nekih napadača u Parizu.”

izvor: SB