IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SANDŽAK: Najveći broj pregleda od drugog talasa korone virusa u Novom Pazaru… (foto)

U Novom Pazaru, prema podacima kriznog štaba zadnja 24 sata zabilježen najveći broj pregleda u kovid ambulanti od kraja drugog talasa…

NOVI PAZAR: Sasndžak, Recepti, Zanimljivosti, vijesti, petak 06.11… 13: 25… SANDŽAK: Najveći broj pregleda od drugog talasa korone virusa u Novom Pazaru… (foto)

Prema informacijama zavoda za javno zdravlje Novi Pazar da je u kovid- 19 ambulanti opšte bolnice Novi Pazar obavljeno ukupno 86 pregleda, urađeno je 38 brzih testova, od kojih su dva pacijenta imala zabilieženo je i prisustvo virusa Covid-19. Prema ovim podacima urađeno je i 40 PCR testova.

U opštoj bolnici Novi Pazar, na infektivnom odjeljenju juče su do sada zabilježena dva nova prijema i trenutno se na ovom odjeljenju nalazi 9 pacijenata, na respiratorima se nalazi jedan pacijent, kao a i na high flow aparatima.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja i bivši koordinator Opšte Bolnice Novi Pazar dr Mirsad Đerlek izjavio je za Tv Pink da ne može da razumije ponašanje svojih sugrađana.

koronavirus u novom pazaru

“Pored onoga što nam se se desilo u junu i julu, kada je Novi Pazar bio najveće žarište u Srbiji, nemam komentar na onakvo ponašanje ljudi. Upravo ta neodgovornost može da nas košta i sada” rekao je dr Đerlek.

Čitaj još:   VUČIĆ PRVOG DANA U NOVOJ GODINI: Pio pivo u kafiću, društvo mu pravila premijerka, pa se pravda na... (foto)

Dr Đerlek je naveo da je povećan broj prvih pregleda u  kovid ambulantama i to  za 50 odsto. Broj pozitivnih pacijenata je u poslednjih sedam dana 100 odsto veći nego u poslednjih 20 dana.

“Ako bi to uporedili sa septembrom to je šest puta veći broj” istakao je dr Đerlek…

Mirsad Đerlek je najavio i da će se u jednoj od sportskih dvorana a u Novom Pazaru brzo formirati privremena kovid bolnica kao i da je vrlo važno kao i pozitivno to što se prema njegovim riječima brzo reaguje na sve promene.

“Važno je da se brzo reaguje i već se preuzimaju koraci. Opšta bolnica je spremna da primi 350 pacijenata. Sutra počinje da radi i privremena bolnica u Novopazarskoj banji sa 100 mijesta, a u dogovoru sa Vojskom Srbije biće otvorena i druga privremena bolnica u Sportskoj hali koja će moći da primi 130 pacijenata” rekao je sve i to državni sekretar u ministarstvu zdravlja dr Mirsad Đerlek...

Čitaj još:   EVO KADA POČINJE LJETNO RAČUNJANJE VREMENA? Ne zaboravite pomjeriti kazaljke na SATU! (foto, video)

izvor novas.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more