IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

”ULCINJSKI APOLON” IMA ZAMJERKE NA PRIJEDLOG NOVE VLADE CRNE GORE: “Volio sam da bude više žena…”

“Volio sam da bude više žena. Četiri resora su spojena u jedan, imao sam dilemu da li će to da poveća efikasnost ili da je umanji. Ali, to su neke lične opservacije, za koje će vrijeme da pokaže da li su ispravne”, rekao je.

Kandidat za ministra odbrane Crne Gore Dritan Abazović kaže da je najvažnije što prije formirati vladu da bi se što prije uhvatila ukoštac s nagomilanim problemima.

“Manje je bitno ko će personalno biti u vladi. Ko god bude, svoj posao će raditi odgovorno, pošteno i u korist građana”, kazao je on.

“Najvažnije je da proces dovedemo do kraja, i da građani dobiju, prvi put u istoriji, vladu koja je reformska i koja će uraditi mnoge stvari koje ona prethodna nije”, rekao je.

Smatra da je trebalo da bude predstavnika manjinskih naroda unutar vlade, ali dodaje da računa na najavu mandatara da će to zadovoljiti kroz neke druge koncepcijske pristupe unutar organizacije.

“Volio sam da bude više žena. Četiri resora su spojena u jedan, imao sam dilemu da li će to da poveća efikasnost ili da je umanji. Ali, to su neke lične opservacije, za koje će vrijeme da pokaže da li su ispravne”, rekao je.

Čitaj još:   Konjević: DRITAN Abazović isključivo ODGOVORAN za dešavanja na CETINJU

Abazović povodom kritika što će baš on biti predložen za ministra odbrane iako nije vojno lice, kaže da misli da je njegova građanska pozadina prednost, a ne nedostatak.

Navodi da je Crnoj Gori potreban ministar odbrane koji je civil, a ne vojno lice, “jer želimo da afirmišemo pacifistički koncept odbrane”. Dodaje da je spreman da preuzme tu funkciju ako mandatar procijeni da može da bude od koristi, ali i da neće praviti problem ako je procjena da ministar odbrane treba da bude neko drugi.

“Bilo bi arogantno da pričam o svojoj ekspertizi, ali mislim da moj CV malo ko ima, a i moje kontakte. Ne želimo da taj resor pretvorimo u mračan kao što je to bilo u prošlom periodu. U tom kontekstu, ministar odbrane bi trebalo da se vodi tim načelima”, zaključuje Abazović za televiziju Nova S.

izvor: agencije

Čitaj još:   BALŠA Knežević: Građani ne vjeruju u MILOJKOVE bajke... DRITAN nije političar, on je virus, on nema politiku, već dijagnozu... (foto)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more