IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

RASPAD PROSRPSKE KOALICIJE: Dritan Abazović izvisio za ministarsku poziciju… (foto i video)

Zdravko Krivokapić rekao na sastanku predstavnika partija iz pobjedničke koalicije predložio da ministar odbrane bude lider URA-e Dritan Abazović, ali da su se koalicioni partneri tome usprotivili…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, subota, 07.112020… 09: 55… RASPAD PROSRPSKE KOALICIJE: Dritan Abazović izvisio za ministarsku poziciju… (foto i video)

ZDRAVKO Krivokapić smatra da vrlo moralno, iako možda neprincipijelno u odnosu na postavljene principe o ekspertskoj Vladi, da to mjesto ministra odbrane pripadne Dritanu Abazoviću.

„Jer, da nije bilo koalicije “Crno na bijelo” koju predvodi lično Dritan Abazović, mi danas ne bismo ni pričali o novoj Vadi“, kazao je prije jedan dan Krivokapić.

Upitan šta će se desiti ukoliko njegova Vlada ne dobije povjerenje, Zdravko Krivokapić je rekao da je to najgora varijanta i da je svjestan svih mogućih posljedica.

„To je najgora varijanta, ali 41 glas je jedina mjera podrške. Ako ovu vladu ne izglasa Skupština, kreće sljedeća procedura, ali mislim da to građani ne žele. Ja sam svjestan svih mogućih posljedica. Tražio sam 200 dana da me niko ne napada, ja sam uradio šta je sve do mene. Na političarima je sada da kažu šta žele. Ja se bavim budućnošću, ne interesuje me ni prošlost, a ni zasluge“, kazao je Krivokapić.

On je putem društvenih mreža saopštio da će, nakon konstituisanja Vlade Crne Gore, nacionalne manjine biti zastupljene u novoj vlasti.

Čitaj još:   NAKON PRIJETNJI DRAŠKU STANIVUKOVIĆU UHAPŠENE DVIJE OSOBE: Poznat njihov identitet... (foto, video)

​”Kao mandatar za sastav nove Vlade, čvrstog sam sam opredeljen da uvažim nacionalnu raznolikost Crne Gore. U ovom trenutku to možda nije vidljivo, ali nakon konstituisanja Vlade, nacionalne manjine će biti zastupljene u novoj vlasti”, napisao je Krivokapić na Twitteru.

No, malo vjerovatno da će nacionalne manjine glasati za jednonacionalnu Vladu koju je predložio mandatar Krivokapić, čak i u slučaju da na istoj a i predloženoj listi ministara ostane ime Dritana Abazovića.

Prema odredbama crnogorskog Ustava, ukoliko mandatar ne uspije i da osigurati potrebnu većinu za izbor vlade, predsjednik države a sam dužan je mandat povjeriti nekome drugom. U konkretnom slučaju, to bi mogao biti Duško Marković, aktuelni premijer Crne Gore, koji dolazi iz Đukanovićeve partije DPS.

Izvor (SL. B.)

Čitaj još:   LEPA Medenica: DRITAN Abazović i Nikola Boričić NACRTALI METU MENI I MOJOJ PORODICI... (foto)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more