IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VRIJEME Danas: Smjenivaće se sva četiri godišnja doba, biće oblaka, kiše, snijega i sunca… (foto)

Najviša dnevna temparatura u regiji Zapadni Balkan danas biće od 8 do 12 stepeni C…

ISTANBUL: Regija, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, subota, 07.11… 09: 45… VRIJEME Danas: Smjenivaće se sva četiri godišnja doba, biće oblaka, kiše, snijega i sunca… (foto)

Na prostoru Bosne i Hercegovine do kraja sedmice preovladava i umjereno do pretežno oblačno i relativno toplo vrijeme za ovo doba godine.

U subotu i nedelju (07. i 09.11.) prognozira se kiša, većom vjerovatnoćom na sjeveru i uz rubna područja.

Temperature zraka bit će nešto malo veće od prosječnih, bez mogučnosti do pojave mraza. Za dane vikenda stabilno, pretežno sunčano i svježije.

Jutarnje temperature zraka u Bosni varirat će 8°C do 14°C, na jugu zemlje do 16°C. Maksimalne dnevne temperature u Bosni između 13°C i 18°C, u Hercegovini do 22°C. Stabilno i pretežno sunčano vrijeme zadržat će se i početkom sljedeće sedmice (09.11.). 

subota, 07.11.2020. godine
Stabilno vrijeme pozitivno će djelovati na većinu ljudi. Nakon vedrije noći, jutarnji sati će biti osjetno hladniji, naročito u unutrašnjosti, stoga je a mora se da neophodno biti oprezniji, posvetiti pažnju primjerenom odijevanju i zaštiti od niskih temperatura. U nastavku dana će otopliti, uz sunčane a to su intervale, biće ugodnije i prikladno za boravak na otvorenom. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti. 

Čitaj još:   DANAS MALO HLADNO, A TOKOM DANA: Sunčano uz malu do umjerenu oblačnost... (foto)

nedjelja 08.11.2020. godine
Biometeorološka prognoza je povoljna. Sunčano vrijeme ali i kao i porast temperatura zraka ugodno će djelovati na većinu ljudi. Poteškoće kod svih osjetljivih osoba moguće su usljed prohladnog i mjestimično i maglovitog jutra u unutrašnjosti, a sa odmicanjem dana opšta slika će se posvuda se poboljšati. Poželjno je slobodno vrijeme provesti na otvorenom, po samoj mogućnosti van urbanih sredina.

I u Sarajevu danas umjereno oblačno i suho. Vjetar slab i umjeren, pa sve i do sjeverozapadnih intervala Najniža temperatura oko 5 C, najviša oko 10 C stepeni. U nedelju i ponedeljak osjetno toplije

U nedelju i ponedeljak pretežno sunčano i osjetno toplije...

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more