IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ALEKSANDRA Vuković: Razur Crne Gore počeli su od grobova, nećemo im to dozvoliti ni po koju cijenu!

Povodom skrnavljena grobnice mitropolita Arsenija Plamenca u Brčelima reagovala je Aleksandra Vuković, poslanica DPS u Skupštini Crne Gore.

„Zemlju rove, mrtve nose, da se diče njima“, napisala je meni bliska osoba predviđajući što će se dešavati u crnogorskom društvu vaspostavi li se vlast nalik današnjoj, koja razur crnogorske državnosti počinje od grobova na kojima je, spletom istorijskih okolnosti, Crna Gora rođena. „Na grobu će iznići cvijeće za daleko neko pokoljenje.“Oni koji žele da ustoliče sebe kao grobare crnogorske istorije započinju svoj pir otkopavanjem grobova, a sve vrijeme su se predstavljali kao braniči svetinja”, navodi Vuković i pita:

“Nije li svetinja grob crnogorskog mitropolita?Je li počelo zametanje tragova crnogorske istorije kako Crna Gora ne bi imala budućnost?

Jesu li se svetinje branile kako bi se u njima nekontrolisano brisala istorija duhovnosti Crne Gore?”,navodi Vuković uz poruku:

Čitaj još:   UHAPŠEN MALČANSKI BERBERIN...

“Poručujemo vam, gospodo u prelesti, da će se sa vama boriti ne samo ovi grobovi koje danas rušite, nego i naši, jer „slavno je za otadžbinu mreti“. Najzad, enciklopedija mrtvih koji su vaskrsli državu Crnu Goru u našem je śećanju.

Poučite ih, mrtvi, da se u svojoj drskosti ne igraju našim strpljenjem!

Mi, živi, nećemo im to dozvoliti ni po koju cijenu!”, poručila je Vuković.

izvor: antenaM

DA LI Crna Gora, postaje azil za bogate…

Vlada Crne Gore je na poslednjoj sjednici donijela odluku o sticanju crnogorskog Read more