IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BRAVO ZA 30 GODINA BRAKA: Ljubav Nimete i Željka ne remete različite vjere… (foto)

Bjelopoljci Željko Lješnjak i Nimeta – Meta Kasumović, u srećnom braku su trideset godina i slove za par na koji svi u njihovom okruženju treba da se ugledaju…

BIJELO POLJE: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 08.11. 2020…14: 58.. BRAVO 30 GODINA BRAKA: Ljubav Nimete i Željka ne remete različite vjere … (foto)

Iako su svoju troipogodišnju vezu krili od okoline, a zajednički život su i započeli turbulentne 1990. godine, njih dvoje su svojim primjerom sve potvrdili da različita vjera i nacija nijesu prepreka za ljubav.

Željko i Nimeta potiču iz uglednih gradskih porodica, on je taj dugogodišnji preduzetnik, a ona službenica u lokalnoj upravi i oboje su veoma uspješni ostvareni ljudi, te izuzetno poštovane ličnosti u Bijelom Polju.

Svojim najvećim bogatstvom smatraju što su roditelji dvoje školovane djece Zlatka i Une, koji su, kako sa ponosom ističu, naslijedili od oca i majke sve i najbolje ljudske osobine.

“Ja sam odrasla u porodici u kojoj se nikada nije gledalo ko je ko ni šta u nacionalnom smislu, već kakav je ko čovjek, ne dijeleći ljude kao i ni po drugim osnovama ponosna a i što sam za svog životnog saputnika izabrala osobu koja dijeli takve vrijednosti, posebno što smo to a sada prenijeli na naše naslednike”, kaže Nimeta, dok Željko ističe da su se sve različitosti treba njegovati, jer su veliko blago za našu kulturu i tradiciju.

Bračni par poručuje da je najbitnije u sebi nositi toplu dušu i veliko srce, biti iskren, nikome ne misliti zlo i pošteno raditi, a da se sve razlike mogu prevazići.

Čitaj još:   STIGLA PROGNOZA: Danas je OPASNO izlaziti vani ... (foto)

Ovom lijepom pričom NVO “Multimedijal Montenegro” započela je i sa realizaciju projekta o tradicionalno dobrim međunacionalnim a to je i odnosima u Bijelom Polju, u sklopu koga će u saradnji ali i sa brojnim portalima iz Bijelog Polja ali i regiona predstaviti uspješne mješovite brakove, kumstva i prijateljstva sugrađana različite vjerske ali i svim nacionalnim pripadnostima...

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more