IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SKANDALOZNO: Uroš Živković se ne zaustavlja nakon pjesme “NE VOLIM TE ALIJA ZATO ŠTO SI BALIJA”

Uroš Živković, nekadašnji takmičar Zvezda Granda, ne samo da se ne kaje nakon pjevanja pjesme “Ne volim te Alija”, već dodatno, putem Instagrama uvlači u priču i druge stvari, njemu nikad nedostižne zvijezde, čime jasno nastavlja provokacije. 

Uroš Živković, mladi pjevač i nekadašnji učesnik Zvezda Granda, na jednom nastupu izveo je skandaloznu nacionalističku pjesmu “Ne volim te Alija, zato što si balija”. Ovaj čin mladića iz Beograda naišao je na brojne osude na društvenim mrežama. Iz BiH mu je poručeno kako mu treba biti zabranjen ulazak u državu, međutim, postoji i nekolicina istomišljenika Grandovog pjevača, što je on jedva dočekao. 

– Zabraniti ulazak u državu hitno i po kratkom pustupku – samo je jedan od komentara na društvenim mrežama. On se u međuvremenu oglasio. 

– Gospodo iz BiH. Molim vas da malo smirite strasti i shvatite jednu stvar. Nikada nisam bio nacionalista, niti ću. Svoje volim, a tuđe itekako poštujem. Pjesmu koju sam otpjevao, otpjevao sam jer mi je tražena 40 puta na nastupu i plaćena. Da podržavam takve stvari i ja bih sam podijelio snimak na svojim društvenim mrežama. Protivnik sam nacionalizma i širenja mržnje prema drugoj vjeri. Shvatite da je to bio dio mog posla, a ne lično mišljenje i vrijeđanje svih ljudi muslimanske vjeroispovijesti. Veliki pozdrav – napisao je Živković, a objavu je nedugo zatim obrisao. 

Čitaj još:   JANUŠ Bugajski (analitičar) upozorio: Trampov povratak podstakao bi Beograd da nastavi svoju regionalnu hegemoniju... (foto)

Međutim, tu se nije zaustavio. On očigledno ne vidi u čemu je pogriješio, pa je na svom Instagram profilu podijelio objavu, to jeste riječi podrške srpskog boksera Marka Nikolića. Evo o kakvoj se objavi radi. 

Naime, na društvenim mrežama je nastao pravi haos, u kojem se osuđuje ovakav potez mladog pjevača. Ipak, pojedini su očigledno zadojeni mržnjom, pa su podržali Uroša Živkovića, a da stvar bude gora, mladi pjevač sve to javno dijeli putem Instagrama i daje do znanja kako se ne kaje zbog svog čina i uz to se samo još više etiketira kao nacionalista. 

Kako Živković putem Instagrama dijeli objave u kojim ga označavaju i podržavaju osvanula je i jedna gdje se spominje Dino Merlin. 

– “Samo da obavijestim one nekadašnje Srbe, koji se bune što je ovaj dečko pjevao jednu staru pjesmu od Baje Malog Knindže, Uroš Živković za razliku od vašeg Dine Merlina ovaj momak nije bio na ratištu tako da nemojte i poštenju i napadanju molim vas.”

Koliko je isti taj Uroš Živković koji je rođen tek četiri godine nakon ratnih zbivanja bezobziran, te umjesto da se izvini, povuče i ne pokušava “oprati”, on očigledno samo još više pada u ponor, pa ovakve objave podrške dijeli na svoj Instagram nalog. 

Čitaj još:   Katar 2022- NOVI TRILER: Maroko velika senzaciija, izbacio Španiju i plasirao se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva... (foto, video)

izvor Ekskluziva.ba

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more