IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŽIVKOVIĆ: Srpska crkva i juče pokazala da za nju ne važe zakoni CRNE GORE

Bivši politički lider Liberalnog saveza i bivši predsjednik Liberalne partije Miodrag Živković tvrdi da za Srpsku pravoslavnu crkvu nakon jučerašnjih dešavanja u Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici i u Brčelima ne važe zakono Crne Gore.

“Koliko god bih želio da ne pišem o Srpskoj okupacionoj crkvi, kao najpodlijoj zaostavštini odlazećeg režima, a nosećem stubu budućeg, ona mi to svojim ponašanjem ne dozvoljava. Dobro znamo da je ona za ove tri decenije neometanog djelovanja u svoju klopku, poistovjećivanjem vjere i srpstva, ulovila veliki broj neznavenih i manje znavenih Crnogoraca, okrećući ih protiv svoje rođene zemlje i svega crnogorskog”, napisao je Živković na Facebooku.

On ističe dajučerašnje zabranjeno okupljanje vjernika u podgoričkom Hramu na liturgoji povodom sedam dana od smrti mitropolita Amfilohija u jeku najveće pandemije koronavirusa i skrnavljenje grobnice i kostiju crnogorskog mitropolita Arsenija Plamenca u crmničkim Brčelima, pokazuju da za njih ne važe nikakvi zakoni ove zemlje i da nastavljaju funkcionisati kao država u državi.

“Nema toga zakona koji ih je ikada mogao spriječiti u dobro osmišljenoj strategiji posrbljavanja Crne Gore i Crnogoraca. Jučerašnji događaji u Podgorici i Brčelima simbolično govore o dva paralelna pravca i koncepta njihovog djelovanja. Kašika pričesta u Podgorici je izraz pokornosti srpskoj vjeri, a skrnavljenje grobnice u Brčelima je dokaz i simbol zatiranja svega crnogorskog.
Na oba ova polja su postigli zavidne rezultate u ove tri decenije. Broj Srba u CG se povećao za više od 20 odsto, a brojne crkve i manastiri su devastirani sa ciljem potiranja i brisanja crnogorske istorijske prošlosti i dobijanja nove – lažne o trajanju srpstva na ovim prostorima”, naglašava Živković.

Čitaj još:   BARIKADA NA BELVEDERU NIJE PALA: Policajci spremni da proliju CRNOGORSKU KRV udarili su na MIRNE GRAĐANE... (video)

Prema njegovim riječima u namjeri i sa ciljem brisanja crnogorskoh sjećanja, gnusnim istorijskim neistinama i falsifikatima, mijenjali su arhitekturu, oblike i naslikane živopise crnogorskih hramova. Sve su to planski, organizovano i smišljeno radili, uništavajući tragove našeg desetovjekovnog postojanja na ovim prostorima.

“Sve to vrijeme ponizno su ćutali svi državni organi ove zemlje i svi ostali koji nijesu smjeli da ćute. Njihov muk im je dao snagu da svoje otrovne i zle zamisli sprovedu u djelo i ne treba se čuditi što su danas osvojili vlast u Crnoj Gori, uz pomoć domaćih izdajnika i dobrog dijela zavedenih crnogorskih građana. Samo uređena država sa zakonima jednakim za sve, može stati na put ovoj puzajućoj okupaciji. Za takvu Crnu Goru se vrijedi i mora u miru, odlučno i nepokolebljivo boriti”, poručio je on.

Čitaj još:   PODLEGAO POVREDAMA I MALI BRAT (5) DJEVOJČICE KOJA JE SIMBOL STRADAVANJA DJECE U UKRAJINI... (foto, video)

Izvor: CdM

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more