IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BOMBA IZ CRNE GORE: Krivokapić organizuje litije da sruši Vučića u amanet mu ostavio Amfilohije… (foto)

Mlađan Đorđević koji je do skora važio kao čovjek iz sjenke srpske opozicije, čovjek iz sjenke i buduće crnogorske vlade– piše srpski portal “Vidovdan”…

PODGORICA: Crna Gora, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 10.11. 2020…20: 48… BOMBA IZ CRNE GORE: Krivokapić organizuje litije da sruši Vučića u amanet mu ostavio Amfilohije… (foto)

Đorđević “želi da istisne DF kao politički faktor iz više razloga”. Osnovni razlog je što DF “kvari Đorđevićeve planove o pokretanju litija u Srbiji”.

MNOGI ZNAJU DA JE Mlađan Đorđević koji je do skora važio kao čovjek iz sjenke srpske opozicije, čovjek iz sjenke i buduće crnogorske vlade – piše srpski portal “Vidovdan”.

alt

Navodi da su “mandatar Zdravko Krivokapić i Đorđević u veoma bliskim odnosima”.

“Pored toga što određuje pravac Krivokapićeve spoljne politike, Đorđević već kadrira u štabu budućeg premijera Crne Gore. Međusobnu bliskost ova dvojica političara ne kriju od javnosti. Đorđević u svojim tviter objavama upravo ističe vezu sa Krivokapićem”.

Đorđević “želi da istisne DF kao politički faktor iz više razloga”. Osnovni a to je razlog što DF “kvari Đorđevićeve planove o pokretanju litija u Srbiji”.

Litije bi, tvrdi se, bile usmjerene protiv Aleksandra Vučića.

Čitaj još:   PODGORICA: OPTUŽEN ZA PRANJE NOVCA, POČELO SUĐENJE MEDOJEVIĆU...

“Đorđević i Krivokapić održavaju svakodnevne sastanke a i dogovore preko Zum aplikacije u koje su uključeni i drugi akteri pripremanja se litija u Srbiji koje bi navodno trebale da sruše Vučića”.

Tvrdnje “Vidovdana” Đođević je na društvenoj mreži komentarisao: “Tačno + pretačno”.

alt

Đorđević, koji se nedavno uslikao s četničkom šajkačom, blizak je sve to i manjinskoj anti-Vučić frakciji u SPC koju je predvodio Amfilohije Radović. Nasuprot njemu, portal “Vidovdan” blizak je prvi i episkopu bačkom Irineju Buloviću, članu Sinoda SPC, jednom vođa dominantne frakcije srpskog episkopata koja podržava Vučića.

Đorđević je bio sekretar Državnog savjeta Srbije za Srbe u regionu (2008-2012), svjetnik bivšeg predsjednika Srbije Borisa Tadića, 2010. su objavljene činjenice da je bio glavni opertaivac zadužen za finansijsku i marketinšku podršku prosrpskoj opoziciji u Crnoj Gori.

Kasnije je formirao organizaciju Srpski kod, blisku strukturma prvo u Rusiji, sa programom “očuvanja srpskog identiteta i zaštite su srpskog naroda na jedinstvenom kulturnom, političkom i duhovnom prostoru Srbije, Crne Gore, Republike Srpske i ostalim djelovima Balkana”. Tako nekad blizak srpskom opozicionom političaru Draganu Đilasu, sad on ima svoju partiju.

Ranije ove godine Đorđević je optužio vrh SPC da podriva Amfilohija i time izaziva crkveni raskol u Crnoj Gori…

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 7. mart 2022. godine

Izvor (SB) 

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more