IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MEDO LJUT NA CRKVU: Krivokapić je bio glasač DPS, nametnula nam ga je… (foto i video)

Crkva nam ga je nametnula, rekao je lider Pokreta za promjene PzP Nebojša Medojević gostujući na Televiziji Nova S…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 10.11.2020…10: 48… MEDO LJUT NA CRKVU: Krivokapić je bio glasač DPS, nametnula nam ga je… (foto i video)

Nebojiša Medojević tvrdi da nema ništa od reformi i demontaže sistema i to nakon izbora i najavljenog formiranja vlade u Crnoj Gori.

Takođe, tvrdi i da je riječ o vladi kontinuiteta koja je obećana predsjedniku Crne Gore, Milu Đukanoviću.

Na pitanje, zbog čega misli da je najvljena vlada u stvari vlada kontinuiteta Đukanovića, Medojević je rekao da nema on tu šta puno da misli.

– To je izjavio i sam mandatar. Krivokapić je javno više puta rekao i da se Demokratski front, a posebno ja, zalažemo za model tranzicije, koji se u literaturi zove zamjena.Ta zamjena u stvari je smjena tog staroga režima, demontaža toga režima i sprovođenje tih radikalnih političkih reformi koji treba da demontiraju te totalitarne mehanizme. Tu se da pominje otvaranje dosijea, zabrana prvo i rada Demokratske partije socijalista, osuda zločina, rehabilitacija političkih žrtava i čitav jedan niz dobro poznatih reformi, koje su zemlje komunističkog lagera i sve radile početkom devedesetih godina. Dakle, to je ta zamjena za koju se ja zaista snažno zalažem i Demokratski front- rekao je između ostalog Medojević.

On je istakao da se Krivokapić zalaže za evolutivne promjene.

Čitaj još:   TRAGEDIJA: Djevojčica (15) izvršila samoubistvo vješanjem...

On misli da je Đukanovićev sistem dobar da samo treba ga našminkati , osvježiti i da on u stvari ne predstavlja nikakav problem. To su dva strateški različita pristupa i iz te izjave mandatara Krivokapića, lako je dosta toga zaključiti – rekao je Medojević.

Dodaje da Krivokapić poslije izbora nije rekao nijednu kritiku na račun Đukanovića.

– Nije to uradio ni u izbornoj kampanji. Takođe je izjavio da nije nikad glasao za opoziciju. Pojavile su se informacije da je on bio glasač DPS i da je bio funkcioner na Univerzitetu, imenovan od strane Vlade Crne Gore, da je dobio stan besplatno od Vlade Crne Gore, i otvorio se čitav niz pitanja, jer mi njega, naravno, nismo poznavali. Njega nam je na našu listu nametnula crkva i u pregovorima o podršci listi Za i svu tu budućnost Crne Gore, oni su insistirali upravo na njemu, a sad vidimo zašto je to tako – kazao je Medojević...

(L-R) Montenegro's opposition leaders, Dritan Abazovic of the liberal Black on White party, Zdravko Krivokapic of the main pro-Serb For the Future of Montenegro and Aleksa Becic of the centrist Democratic Montenegro sign an agreement in Podgorica on September 9, 2020, to form a coalition. Montenegro's three opposition coalitions formally united on September 9 in hopes of ending the 30-year-run of a ruling party, with pledges to keep the EU candidate country on its pro-West path. The opposition camps span a broad idealogical spectrum but together hold a wafer-thin majority after last month's parliamentary elections. The largest of the coalitions is led by a pro-Russian and anti-NATO party, followed by a more centrist group and a smaller liberal civic bloc. In a written statement on September 9 they sought to assuage fears of breaking Montenegro's ties with the West, including its 2017 NATO membership.,Image: 557086781, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Izvor analitika.me

Čitaj još:   VIC DANA Mujo i trebe...
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more