IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Na ahiret preselio profesor Samir Beglerović: Prijatelji, studenti i kolege opraštaju se od dobrog čovjeka… (foto i video)

Prof. dr. Samir Beglerović je već neko vrijeme bio u izolatoriju Podhrastovi a prije nekoliko dana, kako se saznaje od njegovih prijatelja, priključen je i na respirator…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 10.11.2020…12: 48… Na ahiret preselio profesor Samir Beglerović: Prijatelji, studenti i kolege opraštaju se od dobrog čovjeka… (foto i video)

Prof. dr. Samir Beglerović bitku s koronom izgubio u Izolatoriju Podhrastovi , gdje je prije nekoliko dana priključen na respirator…

Profesor sa Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu Samir Beglerović je preselio na Ahiret sinoć od posljedica Covid-19 infekcije, i da povrđeno je za medije. 

Beglerović je već neko vrijeme bio u Izalotoriju Podhrastovi, prije nekoliko dana priključen je, kako saznajemo od njegovih prijatelja, na respirator.

Prof. dr. Samir Beglerović rođen je u Sarajevu 14. jula 1973.god završio je osnovnu školu “Hasan Kikić”, a potom Prvu gimnaziju 1991. godine.

Nakon srednje škole upisuje i uspješno okončava Fakultet islamskih nauka u Sarajevu 2000. godine.

Čitaj još:   RUSIJA VODI SPECIJALNI RAT U BIH: Upozorenja NATO- a i prijetnje ruske ambasade... (foto, video)

Doktorirao je iz oblasti akaida i tesavvufa na temu: od'Abd alQādir al-Ġaylānī i derviški red kaderija.

Predavao je na katedri za akaid (dogmatiku) uporedne religije na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu.

Objavio je brojna autorska djela i prijevode, u nekoliko izdavačkih kuća, u brojnim stručnim i naučnim časopisima te publicistikama.

Djela, studije i radovi su iz oblasti akaida (dogmatike), tesavvufa, opće teologije, uporednih religija, filozofije religije te teologije kulturen.

Njegova smrt jako je potresla sve koji su ga poznavali, a posebno bivše i sadašnje studente koji se od njega opraštaju na društvenim mrežama.

Brojni prijatelji, studenti i kolege opraštaju se od uvaženog profesora i da će o dženazi će biti naknadno obavješteni…

Izvor agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more