IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Jutros jak zemljotres zatresao cijeli region Balkana! (foto)

Epicentar zemljotresa bio je neposredno blizu mjesta Vrutok a na dubini od deset kilometara, na 50 kilometara jugozapadno od Skoplja…

SKOPLJE: Region, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 11.11. 2020…09: 48… Jutros jak zemljotres zatresao cijeli region Balkana! (foto)

“Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju je u 3 sata i 54 minuta registrovao jači zemljotres, epicentr 18 km sjeverozapadno od Kičeva u Makedoniji.

Jačina zemljotresa u žaristu iznosila je 5.1 jedinicu Rihterove skale, a što odgovara epicentralnom intenzitetu od VII stepeni Merkalijeve skale”, saopšteno je iz Zavoda za seizmologiju Crne Gore…

Prema preliminarnim podacima obrade, žarište ovog zemljotresa locirano je na dubini od 10 km.

“Na osnovu teorijskog modela makroseizmickog polja ovog regiona, je magnitude zemljotresa i dubine hipocentra, ovaj zemljotres je mogao izazvati izvjesne materijalne štete u epicentralnom području”, navodi se u saopštenju.

Zemljotres jačine 5,2 stepena pogodio je jutros oko četiri sata prvo Sjevernu Makedoniju i Albaniju, a osjetio se i u Crnoj Gori i zemljama regiona.

Čitaj još:   NAJNOVIJI DETALJI UBISTVA U SARAJEVU! Likvidiran državljanin Švedske HARIS O. ostaje JEDNA VELIKA MISTERIJA... (foto)

Epicentar zemljotresa bio je blizu mjesta Vrutok, na dubini a i od deset kilometara, na 50 kilometara jugozapadno od Skoplja.

Zemljotres se najjače osjetio prvou Gostivaru i Mavrovu, nešto slabijeg i bio je intenziteta u Tetovu, Skoplju, Bitoli i Prilepu.

Izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

MINISTAR OJAČAO U GUČI: Na otvaranju sabora, rekao ono u šta ni sam ne vjeruje, “U Prizrenu će se opet…”

„Srbija je u pregovorima oko Kosova spremna na kompromis, ali Read more

Čitaj još:   DRAMA NA GRANICI: Radi Trajković srbijanska policija oduzela dokumenta, drži je 11 sati i ne dopušta da uđe na KOSOVO... (foto, video)