IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MANDATAR ŠOKIRA REDOM: “Ako imate vjeru, nećete se zaraziti pričešćem istom kašikom”(foto)

Crnogorski mandatar Zdravko Krivokapić kazao da je koronavirus prebolio na nogama i da je to saznao kada je uradio test na antitijela…

PODGORICA: Crna Gora, vijesti, petak, 13. 11. 2020…10: 58… MANDATAR ŠOKIRA REDOM: “Ako imate vjeru, nećete se zaraziti pričešćem istom kašikom”(foto)

“Izvinjavam se što na sahrani mitropolita Amfilohija nisam imao masku. Ja sam na taj način iskazao nepoštovanje iako pouzdano znam da sam kovid prebolio na nogama, a to govore antitijela. Preležao sam koronu i ne znajući da je imam”, rekao je Krivokapić u emisiji Načisto na TV Vijesti.

Govoreći o pričešću istom kašikom sa mnogim drugim vjernicima i upitan da li vjeruje da se na taj način ne može prenijeti virus, mandatar odgovara da je to poseban trenutak kod svakog vjernika.

Čitaj još:   UŽAS U Njemačkoj: Ukući pronašli pet tijela, među mrtvima i troje djece... (foto)

“Ako imate vjeru, nemate nikakvih problema, nećete se zaraziti pričešćem”, kaže on.

Upitan da li smatra da su mjere besmislene ako postoji vjera, Krivokapić kaže “naravno”.

“Vi znate da čovjek koji dođe, slava mu i milost, pod Ostrog, ako dođe sa vjerom, da će štošta da doživi kao preporod. Pričešće je poseban čin i naravno u istoriji se nekad postavljalo to pitanje. Ovo je praksa koju crkva propisuje”, dodao je Krivokapić…

izvor (SB)

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more