IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OTIŠAO JE DOBRI INSAN IZ DRUGE GIMNAZIJE: Ajdin Bašić izgubio borbu s korona virusom… (foto)

U Drugoj gimnaziji proveo je 17 godina radnog vijeka, a njegove kolege kao i učenici posljednji put se opraštaju od omiljenog uposlenika…

SARAJEVO: Regija, Putovanje, vijesti, petak,13. 11. 2020.. .08: 58… OTIŠAO JE DOBRI INSAN IZ DRUGE GIMNAZIJE: Ajdin Bašić izgubio borbu s korona virusom… (foto)

Koronavirus ugasio je još jedan mladi život. Ajdin Bašić, uposlenik Druge gimnazije u Sarajevu, preminuo je od posljedica zaraze u 40. godini života.

Ajdin se dugo i grčevito borio s opakim virusom na Klinici za plućne bolesti “Podhrastovi”.

U Drugoj gimnaziji proveo je 17 godina radnog vijeka.

– Otišao je naš Ajdin. Otišao je dobri insan Druge gimnazije. Bio je to i čovjek vrijedan, vedar i širok. Vrata njegove male kancelarije a u dnu hodnika i na drugom spratu škole bila su uvijek širom otvorena za sve : direktora, koordinatore, profesore, pedagoge, razrednike, učenike, stručne saradnike, tehničko osoblje, higijeničarke ̶  jednom riječju i za sve radnike Druge gimnazije. Širokim osmijehom dočekivao je sve nas i redom rješavao naše probleme. Ako nas tišti neki problem, znali smo  i kome ćemo se obratiti Ajdinu, navedeno jutrosje i na stranici Druge gimnazije.

Kako dalje navode, doprinose je dao u svim segmentima rada škole svojim nesebičnim trudom i zalaganjem.

Čitaj još:   ”NESUĐENA PRINCEZA OD MONAKA”: Irena RADOVIĆ nova guvernerka CBCG... (foto)

Ajdin nije samo održavao računarsku opremu, što je bio i osnovni zadatak, već je i radio mnoge druge poslove: održavao web stranicu škole, pomagao u nabavci opreme za školu, dijelio pribor učenicima i profesorima, a sam je i učestvovao u radu komisija i odbora. Poseban pečat ostavio je u a to je eto prvo i u organizovanju i radu Sindikalne organizacije Druge gimnazije, kao dugogodišnji član Sindikalnog odbora. U njegovu kancelariju uvijek se sve moglo doći po pomoć, savjet ili razgovor, tek onako, drugarski uz kahvu. Ostat će upamćen kao vrijedan radnik, odan i beskompromisan saradnik, a najviše kao drug, prijatelj i Čovjek– kaže se u saopćenju.

Njegove kolege i učenici posljednji put se opraštaju od omiljenog uposlenika.

Dragi Ajdine, danas je tvoja kancelarija prazna i u njoj smo mi, gotovo svi prvo zatečeni i viješću o tvom odlasku. Zauvijek ćemo te pamtiti po plemenitosti, dobrim djelima i nikada te nećemo zaboraviti. Neka se Bog smiluje tvojoj plemenitoj duši–  navedeno je.

izvor iBalkan.net

Čitaj još:   INCIDENT STOLJEĆA NA SRPSKOJ TV: Emisija se završila na strašan način, voditelj napravio propust koji niko nije vidio... (foto)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more