IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANAS SARAJEVO SE OPRAŠTA: Dženaza Ajdina Bašića… (foto)

Danas ukop dženaza za Ajdina Bašić, uposlenik Druge gimnazije u Sarajevu, preselio je na Ahiret od posljedica zaraze u 40. godini života.

SARAJEVO: Regija, Putovanja, vijesti, subota, 14. 11 . 2020… 10: 58… DANAS SE SARAJEVO OPRAŠTA: Dženaza Ajdina Bašića… (foto)

Ajdin se dugo i grčevito borio s opakim virusom na Klinici za plućne bolesti “Podhrastovi”.

AJDIN BAŠIĆ
(1980 ̶ 2020)

Otišao je naš Ajdin. Otišao je dobri duh Druge gimnazije. Bio je to čovjek vrijedan, vedar i širok. Vrata njegove male kancelarije u dnu hodnika na drugom spratu škole bila su uvijek širom otvorena za sve: direktora, koordinatore, profesore, pedagoge, razrednike, učenike, stručne saradnike, tehničko osoblje, higijeničarke  ̶  jednom riječju za sve radnike Druge gimnazije. Širokim osmijehom dočekivao je sve nas i redom rješavao naše probleme. Ako nas tišti neki problem, znali smo  kome ćemo se obratiti  ̶   Ajdinu.

Doprinos školi dao je u svim segmentima njenog rada svojim je nesebičnim trudom i zalaganjem. Ajdin nije samo održavao računarsku opremu, što mu je bio osnovni zadatak, već je i radio mnoge druge poslove: održavao web stranicu škole,pomagao nabavci opreme za školu, dijelio pribor učenicima i profesorima, učestvovao u radu komisija i odbora.

Čitaj još:   ISTANBUL: 22 osobe umrle su od trovanja alkoholom, a 16 ih je smješteno na klinike u teškom stanju... (foto, video)

Poseban pečat ostavio je organizovanju i radu Sindikalne organizacije Druge gimnazije, kao dugogodišnji član Sindikalnog odbora. U njegovu kancelariju uvijek se moglo doći po pomoć, savjet ili razgovor, ali i tek onako, drugarski uz kahvu. Ostat će upamćen kao vrijedan radnik, bio odan i beskompromisan saradnik, a najviše kao drug, prijatelj i Čovjek.

Dragi Ajdine, danas je tvoja kancelarija prazna i u njoj smo mi, zatečeni viješću o tvom odlasku. Zauvijek ćemo te pamtiti po plemenitosti, dobrim djelima i nikada te nećemo zaboraviti.

Neka se Bog smiluje tvojoj plemenitoj duši!

Učenici i uposlenici Druge gimnazije Sarajevo…

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more