IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUŽNI HABERI: Veliki gubitak za bh. muziku preselio na bolji dunjaluk Nedžad Imamović… (foto i video)

Poznati bh kompozitor, muzičar, pjevač i aranžer Nedžad Imamović, bio je sin legendarnog Zaima Imamovića, izgubio je bitku nakon tduge bolesti u Sarajevu u 72. godini…

SARAJEVO: Region, vijesti, subota, 14. 11. 2020… 19: 58… TUŽNI HABERI: Veliki gubitak za bh. muziku preselio na bolji dunjaluk Nedžad Imamović… (foto i video)

Ljubitelje narodne muzike u regionu kao i cijeloj BiH rastužila je vijest o prestanku života Nedžada Imamovića, sina legendarnog sevdalije to je Zaima Imamovića.

Ovu informaciju za medije je potvrdio maestro na harmonici Elvidin Edo Krilić.

– Nažalost, tužnu vijest i habr je dojavio njegov sin Nedim. Nedžad je a to je bio već duže vrijeme bolestan i njegov prstanak života to je veliki gubitak za bh. muzičku scenu – kratko je kazao Krilić za bh medije

Nedžad Imamović preselio na bolji dunjaluk u 72. godini. Bio je kompozitor, muzičar i pjevač, a ljubav prema sevdalinci naslijedio je i njegov sin Damir Imamović.

Čitaj još:   ČOVJEK ZA PRLJAVE POSLOVE: "Nijesu vidjeli" dovođenje birača u Crnu Goru, prebacivanje nelegalnog novca, veze sa kriminalnim klanovima i ratnim zločinima... (foto)

Rođen je 1948. godine u Sarajevu a ljubav prema muzici naslijedio je to od svog oca Zaima. Na početku muzičko-estradne karijere svirao prvo klarinet, bubnjeve i gitaru, a dosta radno se počeo javljati s vlastitim kompozicijama koje je pisao za sebe i druge pjevače. 

Od početka sedamdesetih nastupao je kao vokalni solista i snimio desetine vrlo zapaženih tradicionalnih i novokomponiranih pjesama. Tokom i tih devedesetih godina prošlog vijeka, osnovao je vlastiti muzički studio prvo u Sarajevu.

Sa svojim ocem Zaimom snimio je u duetu nekoliko poznatih muzičkih i narodnjačkih numera, među ostalim i pjesmu “Stara staza”, a to je od kompozitora Ismeta Alejbegovića Šerbe. 

Poslušajte nenadmašnu interpretaciju oca Zaima i sina Nedžada!!!

izvor iBalkan.net