IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OBEĆANO Albanskom ČETNIKU: Sigurna fotelja za DRITANA oglasio se i sve otkrio MANDATAR… (foto)

“Znam šta sam predložio”, rekao je mandatar Zdravko Krivokapić…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 15. 11. 2020. 13: 38… OBEĆANO Albanskom ČETNIKU: Sigurna fotelja za DRITANA oglasio se i sve otkrio MANDATAR… (foto)

Dritanu Abazoviću, lideru Građanskog pokreta URA i nosiocu te liste “Crno na bijelo”, osigurano je eto mjesto potpredjsednika Vlade Crne Gore.

To je saopštio mandatar Zdravko Krivokapić, a i on je jedini političar koji će se naći u kabinetu buduće izvršne vlasti na toj visokoj funkciji. Neizvesno je da li će Abazović pokrivati mjesto ministra odbrane ili funkciju u MUP-u, a za direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost je nekoliko kandidata.

– Znam šta sam predložio. Razlog leži u činjenici što smatram da je to časno, pošteno i pravično i sa najboljim namjerama. To je za mene bila najbolja  da mjera i da pokušam da dođem do konsenzusa– kazao je Krivokapić.

Poslanik Nove srpske demokratije kaže da je i novo uspostavljeni princip za sastav nove vlade koncept Građanskog pokreta URA kako i o “ ds takozvanoj ekspertskoj vladi”.

Čitaj još:   PREMIJER Krivokapić bi da UĆUTKUJE

I to ne treba kriti, već javno priznati da je neko izvan Demokratskog fronta i to odmah prihvatio. Jedan od osnovnih, ultimativnih principa bilo je a i isto uklanjanje političara i lidera stranaka iz buduće vlasti…

Upravo ovaj ultimatum, kojim demokratska javnost bila propagandno opterećivana u minulom periodu, pogažen je samovoljnom odlukom a pojedinca da drugi čovjek takve vlade bude lider stranke. I to baš URA-e, koja je čitav proces uslovljavala zahtevima a u njoj nema političara – ocijenio je Milo Božović.

Za portparola opozicione DPS, Miloša Nikolića, poruke koje šalje i mandatar Krivokapić su neodgovorne i opasne.

– Ovo nije pitanje politike i političkih razlika nego odnosa prema svim ključnim prioritetu svih nas– i borbi protiv pandemije virusa korona. Nadam se da će mandatar konačno shvatiti stepen i to same društvene odgovornosti koji mu je povjeren– izjavio je Nikolić.

Izvor: Novosti

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more