IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BERLIN: Njemačka uvodi nove restriktivne mjere, usporava drugi talas korona virusa… (foto i video)

Njemačka vlada želi da dodatno ograniči kontakte među građanima, uvede nošenje maski u školama smanji broj učenika kako bi usporili i drugi talas koronavirusa…

BERLIN:Svijet,Zanimljivosti,vijesti, ponedeljak, 16.11. 2020…12: 08… BERLIN : Njemačka uvodi nove restriktivne mjere, usporava drugi talas korona virusa… (foto i video)

“Potrebni su novi napori za suzbijanje zaraze”, navodi da vlada u tom dokumentu i ističe da je situacija “veoma ozbiljna”.

Njemačka kancelarka Angela Merkel predsednici 16 regiona sastaju se kako bi razmotrili zdravstvenu situaciju, nakon što su početka mjeseca uvedene prve restriktivne mjere kada je došlo do značajnog širenja virusa.

Berlin predlaže da građani ograniče kontakte na “članove domaćinstva i najviše dvije osobe iz drugog domaćinstva”.

Vlada takođe želi da generalizuje nošenje zaštitnih maski u školama, a i kako “za nastavnike, tako i za učenike”, pa čak i tokom časova.

Da bi škole ostale otvorene, planirano je da se odjeljenja podijele a i u grupe kako bi se smanjio broj učenika. Alternativa mogla da bi bila pronalaženje i većih učionica…

Čitaj još:   U NOVOM PAZARU ZA 50% POVEĆAN BROJ HOSPITALIZOVANIH PACIJENATA

Ministar privrede Peter Altmajer predložio je da se časovi održavaju prvo u hotelima ili restoranima, koji su trenutno zatvoreni zbog pandemije.

Vlada bi takođe mogla da uvede “kućni karantin” za osobe sa nekim punim i simptomima, poput “kašlja” ili “prehlade”.

Relativno pošteđena tokom prvog talasa pandemije koronavirusa Njemačka se već nekoliko nedelja suočava sa naglim porastom zaraženih.

Barovi, restorani, institucije kulture i prostori za zabavu su zatvoreni na mjesec dana do kraja novembra, a hoteli su zatvoreni za turiste.

Institut za zdravstvenu zaštitu “Robert Koh” zabilježio je prošle nedelje i to je “prve znakove” poboljšanja krive infekcije, ali je ministar privrede u svim je nedelju rekao da je i dalje veliki broj zaraženih.

U Njemačkoj je do ponedeljka registrovano 801.327 zaraženih korona virusom, od kojih 10.824 u poslednja 24 časa, a od posledica bolesti je do danas umrlo 12.547 osoba...

Izvor agencije

Čitaj još:   Proglašena EPIDEMIJA koronavirusa u Crnoj Gori, stigle nove mjere... (foto i video)
BERLIN: Postignut dogovor u vezi sa sporom o migrantima…

Predsjednik Kršćansko-socijalne unije (CSU) Horst Seehofer je izjavio da su Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

BERLIN Njemačka u problemu: FALE radnici…

DANAS JE Ministar zdravlja Jens Špan (CDU) nedavno je u Read more