IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR- Interno odeljenje od sutra u COVID sistemu… (foto)

Na Infektivnom odjeljenju u Novom Pazaru na liječenju se nalazi 30 pacijenata. Riječ je o ozbiljnim pacijentima sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom. Od sutra će i Interno odjeljenje biti pretvoreno u covid bolnicu, koje će biti osposobljeno da u skladu sa potrebama prima pacijente zaražene korona virusom.

Od 30 pacijenta na Infektivnom odeljenju 20 je iz Raške, devet iz Novog Pazara i jedno iz Tutina. Direktor Opšte bolnice dr Meho Mahmutović je sa saradnicima i odeljenskim ljekarima napravio veliku vizitu, gdje su obišli sve  pacijente na Infetktivnom odjeljenju, medicinske teničare I ljekare  sa kojima su razgovarali o trenutnoj situaciji sa korona virusom u Novom Pazaru i stanju bolesnika. Nakon sagledavanja trenutne situacije sačinjen je plan prema kome  od sutra Interno odjeljenje postaje dio covid zone novopazaraske Opšte bolnice.

Novi Pazar, 1. jula 2020. – Opsta bolnica u Novom Pazaru. Grupa od 22 medicinska radnika iz Kragujevca i drugih delova Srbije stigla je danas popodne u Novi Pazar, gde ce pomoci svojim kolegama u Opstoj bolnici da se izbore sa povesanim brojem zarazenih korona virusom. “Ovo su sve iskusni ljudi koji su prosli kroz kovid blnice, bili u prvim redovima fronta za odbranu od korona virusa, koji ce edukovati nase ljude, i koji ce nam pomoci da spasimo sto vise zivota u Novom Pazaru”, rekao je koordinator pazarske bolnice Mirsad DJerlek (D) na pres konferenciji. FOTO TANJUG / LAZA LAZAREVIC / an

„Svi pacijenti, koji se nalaze na Infektivnom odjeljenju su sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom, riječ je o ozbiljnim pacijentima. U respiratornoj jedinici  su dva pacijenta na respiratoru, 4 pacijenta na high-flow aparatu.  Nakon vizite sa rukovodstvom Infektivnog odeljenja i mojim saradnicima  dogovorili smo da već od sutra aktiviramo i interno odjeljenje, gdje će biti veća respiratorna jedinica i gdje će se svi kapaciteti  obezbjediti za kovid pacijente. Ljekari i osoblje sa Internog odeljenja prelaze u zgradu starog grudnog odjeljenja, a pulmolozi i ostali stručni medicinski radnici i internisti formiraće tim i raditi na internom odjeljenju, gdje će primati pacijente, koji budu za prijem  već od sutra posle podne“, rekao je Mahmutović.

Čitaj još:   OPSADNO STANJE, NOVI PAZAR: Nedžib Kačar, biznismen izboden u porodičnoj kući...

Upravnik Opšte bolnice dr Alan Kurpejović  kaže da je pretvaranje Internog odjeljenja u covid zonu samo blagovremena relaksacija, te dodao da postoji još posteljnih kapaciteta na proširenom  Infektivnom odjeljenju i u malom respiratornom centru.

„Naša predviđanja su da će u naredni  dan ili dva pristizati više pacijenata, da će broj otpusta biti manji, nego broj prijema. Pretvaranje Internog odeljenja u covid zonu nije ishitren niti paničan potez, nego blagovremena relaksacija. Ona je bitna što zbog pacijenata njihovog komoditeta i kvaliteta liječenja, a i zbog  personala koji radi tu,  ljekara, sestara i tehničkog osoblja da usluga bude bolja i liječenje kvalitetnije, a da se kolege ne iscrpljuju. Mislim ovo jeste ozbiljna situacija, ali smo se mi spremali i ranije I sprmeni smo. Očekivali smo da će talas biti jači da će ovo trajati malo duže vremena i bili smo u pravu. Prema potrebama ćemo i kapacitete širiti, tehničko osoblje, veći broj ljekara i sestara svih koji su potrebni  u ovom procesu će biti prema datoj situaciji angažovani. Naša procjena je da je bolje da imamo dva odjeljenja i relaksiranu situaciju, nego jedno odjeljenje potpuno puno, a drugo koje čeka dalje proširenje“, rekao je Kurpejović.

Čitaj još:   PRVI PLAĆENI UBICA U SRBIJI: Naređenja iz Kejptauna… (četvrti nastavak)

Mahmutović je podsjetio građane da je covid ozbiljna bolest koje se moramo čuvati, a za sada je jedina zaštita  poštovanje  propisanih mjera za suzbijanje epidemije korona virusa.

izvor. rtvnp

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more