IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BEOGRAD: Vučić, za nama je najteži dan i svi bolnički kapaciteti su nam puni… (foto i video)

Aleksandar Vučić izjavio je da je za nama najteži dan za Srbiju a po pitanju koronavirusa i da je do večeras zabilježen ubjedljivo najveći broj zaraženih …

BEOGRAD: Srbija, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 16.11. 20 20… 22: 38…BEOGRAD: Vučić, za nama je najteži dan i svi bolnički kapaciteti su nam puni… (foto i video)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je, gostujući na TV Hepi, rekao da je to današnji dan najteži dan za Srbiju jer se trenutno 4.800 oboljelih nalazi u bolnicama, i da su svi bolnički kapaciteti puni, iako su u kovid sistem ušle i dvije banje, Selters i Koviljača.

“Bila bi katastrofa ako bismo i ortopediju ponovo pretvorili u kovid bolnicu” , rekao je Vučić i dodao da bi, ako se to dogodi, značilo da nema više mjesta za smještaj pacijenata. 

U tom smislu istakao je značaj izgradnje dvije kovid bolnice Batajnici i Kruševcu, koje će doprinijeti sa 1.000 do 1.500 mjesta, sa 400 mjesta na intenzivonoj nezi. 

Čitaj još:   ALEKSANDRA Vuković- Kuč: Rascjep u PES- u potpuno logičan, njihov "treći put" samo još jedna je stranputica... (voto)

“Ali, na ovakve brojeve nemoguće je sve ljude smijestiti”, upozorio je danas predsjednik. Istakao je da ne može, a da ne bude zabrinut, ako ljudi ne žele da nose maske i da drže distancu, apelujući na građane da poštuju mjere.”  

“Tu vas malo hvata panika, kako ćete da dočekate sutrašnji dan, kakvi će se izazovi da vas sačekaju”, dodao je Vučić.Predsjednik Srbije rekao je da će učiniti sve da nabave 500.000 do milion doza vakcine do kraja godine.

Autor: Tanjug

ČOVIĆ I VUČIĆ U BEOGRADU: Razgovor pomalo o svemu a najviše ni o čemu!!!

Na sastanku se razgovaralo o daljnjem unaprjeđenju odnosa BiH i Read more

BEOGRAD Vučić: Radetin tvit neljudski i necivilizovan…

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je komentar Read more