IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PRESELIO NA AHIRET U 63. GODINI: Klanjana dženaza dr Mirsadu Peci, kandidatu SDA za načelnika Općine Travnik… (foto)

Uz prisustvo brojnih građana, rodbine prijatelja u naselju Goleš  je klanjana dženaza doktoru Mirsadu Peci…

TRAVNIK: BiH, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 17.11.2020… 14: 38… PRESELIO NA AHIRET U 63. GODINI: Klanjana dženaza dr Mirsadu Peci, kandidatu SDA za načelnika Općine Travnik… (foto)

Uz prisustvo građana, rodbine i prijatelja u travničkom naselju Goleš tu je i klanjana dženaza doktoru Mirsadu Peci, koji je na lokalnim izborima bio kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) za načelnika Općine Travnik, a preselio je na Ahiret u toku izbornog dana.

Doktor Peco je umro u nedelju u bolnici u Travniku u 63. god gdje je bio hospitalizovan zbog komplikacija izazvanih zarazom koronavirusa, a danas mu je u Travniku, na mezarju Goleš, klanjana dženaza-namaz i obavljen ukop.

Posljednjem ispraćaju uglednog travničkog doktora prisustvovali sugrađani, rodbina i prijatelji. Među prisutnima bio je ti i sam Šemsudin Mehmedović, zastupnik ispred SDA u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Prema podacima Centralne izborne komisije, dr Mirsad Peco je osvojio ubjedljivo najviše glasova (više od 45 posto) na jučerašnjim izborima u utrci za načelnika Općine Travnik.

Iz CIK-a nisu mogli potvrditi kako će dalje postupiti u ovom slučaju jer, kako su rekli, nisu još zvanično dobili potvrdu o smrti kandidata. Dok je iz Općinske izborne komisije Travnik jučer nisu mogli dati komentar ali i o tome šta dalje slijedi prema Izbornom zakonu BiH jer je ovo prvi slučaj smrti kandidata za načelnika na dan lokalnih izbora u BiH.

Dr Mirsad Peco rođen je 1958. god u Travniku. Dr Peco završio sauspjehom Medicinski fakultet, a dugi niz godina radio je u JU Dom zdravlja Travnik u Službi zdravstvenu zaštitu radnika i sportista konsultativno specijalističkim ambulantama.

Čitaj još:   HAOS:"Upitno, da li je Davor Dragičević živ"...

Dr Mirsad Peco bio io je zastupnik Stranke demokratske akcije (SDA) a i to u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH…

izvor iBalkan.net / agencije aa

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

MINISTAR OJAČAO U GUČI: Na otvaranju sabora, rekao ono u šta ni sam ne vjeruje, “U Prizrenu će se opet…”

„Srbija je u pregovorima oko Kosova spremna na kompromis, ali Read more

Čitaj još:   ALEKSANDAR Raković- Srpski istoričar i ideolog "srpskog sveta": Popis da se ne odgađa, jer je to ,,korak do srpskog ujedinjenja“... (foto)