IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VELIKA ZAPLENA ORUŽJA, MUNICIJE I OPREME NA GRANIČNIM PRELAZIMA SRBIJE… (foto)

Carinici su u saradnji sa policijom na prelazima Batrovci i Gostun, otkrili i spriječili dva pokušaja krijumčarenja dijelova naoružanja, oružja, municije …

BEOGRAD: Region, Crna Hronika, Zanimljivosti,vijesti, ponedeljak,16.11. 20 20…22:08…VELIKA ZAPLENA ORUŽJA, MUNICIJE I OPREME NA GRANIČNIM PRELAZIMA SRBIJE… (foto)

Na prelazu Batrovci prekršaj je otkriven 13. novembra, kada je i na ulazu u zemlju za detaljan pregled izdvojen BMW belgijskih registarskih oznaka, sa kojim su putovala trojica muškaraca, jedan belgijski, jedan albanski i jedan državljanin Kosova. 

Na pitanje šta imaju da prijave carinskoj kontroli, 42-godišnji vozač je u ime svih odgovorio da nemaju ništa osem ličnog prtljaga.  Dodao je da putuju na teritoriju KiM, jer navodno, kao vlasniku privatne firme u Belgiji potrebni radnici, rekavši da su i dvojica njegovih saputnika zaposleni kod njega.    

Detaljnom kontrolom u putnim torbama i koferima koji su se nalazili u prtljažniku, među garderobom pronađena su i dva optička nišana marke Hawke Endurance 30WA, jedan laserski nišan marke ND3 kao i SubZero, dve taktičke led lampe Warrior Turbo Kit Olight i jedna i to termovizijska kamera Xeye E3 Pro. 

Protiv vozača automobila, državljanina Belgije ali i kao i jednog od njegovih saputnika sa terotorije KiM, koji su se prijavili kao vlasnici neprijavljenih i to dijelova naoružanja, pokrenuti su prekršajni postupci pred nadležnim sudom. 

Čitaj još:   SPLIT Stravična eksplozija, ima povređenih...

Na prelazu Gostun je 10. novembra zaplijenjen pištolj marke zastava, kalibra 7,62mm sa 400 pripadajućih bojevih metaka. 

U krijumčarenju je osujećen 52-godišnji državljanin Crne Gore, koji i takođe je rekao da nema ništa da prijavi carinskoj kontroli. 

Pošto je automobil detaljno pregledan, najprije na podu ispred suvozačkog sedišta u plastičnoj kesi pronađen pištolj, da bi potom, pregledom prtljaga u rancu, među garderobom, bila pronađena i kesa sa 401 metkom TT-7,62mm

Crnogorskog državljanina su zajedno sa oružjem i municijom preuzeli policija i tužilaštvo u dalju nadležnost.

Autor: 021.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more