IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILE Dodik sa zebnjom gleda Vučića, kola krenula nizbrdo, KAKAV SUNOVRAT I UVOD U BANKROSTVO… (foto i video)

Vlada RS-a je na 96. sjednici, održanoj 12. novembra 2020., dala saglasnost Fondu da se zaduži za novih 35 miliona KM, uz, naravno, zelenašku kamatu od 3,5 posto…

BANJA LUKA: BiH, Ekonomija, vijesti, srijeda, 18.11. 2020… 09: 38… MILE Dodik sa zebnjom gleda Vučića, kola krenula nizbrdo, KAKAV SUNOVRAT I UVOD U BANKROSTVO… (foto i video)

Kolika besparica, potvrđuje i činjenica da je period otplate ovog zaduženja deset godina, uz grejs period od godinu dana.

Fond je temeljno opljačkan, a vrhunac otimačine bio je tokom pandemije virusa.

Niko ne istražuje pljačke stotina miliona KM, izvršene na najbrutalniji način, tako što su “dobavljačima” prebacivani avansi “teški” i to po 6,7 miliona KM (tokom pandemije), a oni nisu dobavili ništa, piše na svom blogu novinar dobro poznato medisko ime Slobodan Vesković

Donesena je i odluka o Javnom pozivu za upis i uplatu 43. emisije obveznica RS-a u vrijednosti od 30 miliona KM.

Čitaj još:   KURTI, HLADNO PRIZEMLJIO VUČKA:„Ništa od sporazuma i ukidanja sankcija, sve dok Srbija…“ (foto)

Ministrica Zora Vidović, na osnovu odluke Vlade RS-a, “kreirala” je eto u prvi Javni poziv 16. novembra 2020. godine, svim domaćim i stranim fizičkim i pravnim licima.

Republika Srpska je bankrotirala, u to nema nikakve sumnje, a deficit na kraju godine iznosit će milijardu KM.

Da bi isplatili penzije i plate za novembar, neophodno je da Vlada RS-a uspije da nađe mnogo veće kreditno zauženje, sve nade polaže u pomoć Srbije u visini od 75 miliona eura.

Ukoliko taj novac ne stigne, uslijedit će slom. Ukoliko stigne, slom će biti kratkoročno odgođen, a finansijska agonija nastavljena.

Nesposobni, teško korumpirani, pljačkaški režim i to Milorada Dodika, kroz ova, i za RS, mala zaduženja, javno pokazuje da je besparica eto apsolutna i da su budžetski računi potpuno prazni.  

izvor (SB)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more