IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

CRNA GORA: ŽESTOKA SVAĐA MEDOJEVIĆA I MANDIĆA

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić demantirao je svog kolegu iz Pokreta za promjene Nebojšu Medojevića da je kazao kako su vladika Joanikije, Gojko Perović i Vlado Božović odgovorni za prevaru i izdaju birača.

Andrija Mandić nikada nije izjavio da su vladika Joanikije, sveštenik Gojko Perović i profesor Vladimir Božović prevaranti, i to je jedini naš komentar na sve ono što se danas pojavilo u medijima, a što je vezano za tumačenje određenih privatnih prepiski na Facebooku, saopštili su iz Nove srpske demokratije nakon što je lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević optužio Srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori “da je učestvovala u prevari birača”.

Medojević je u polemici na društvenoj mreži Facebook kazao da mu je partijski kolega Andrija Mandić kazao da su vladika Joanikije, Gojko Perović i Vlado Božović odgovorni za prevaru i izdaju birača.

“Ja govorim imenom i prezimenom ko je u ime Crkve učestvovao u ovoj prevari. I to govorim samo ono što mi je Andrija rekao. Vladika Joanikije, pop Gojko Perović i Vlado Božović. Oni su odgovorni za ovu prevaru i izdaju birača. A Crkva nijesu sveštenici, nego narod. Samo ja više neću učestvovati u političkim igrama sveštenika koji su odigrali još jednom za Mila Đukanovića i opastanak ovog režima”, kazao je Medojević.

Iz Nove srpske demokratije navode i da nisu odmah reagovali, “vjerujući da čitava Crna Gora zna da su NSD i njen predsjednik Andrija Mandić snažno vezani za SPC, patrijarha, sve njene vladike, sveštenstvo i vjerujući narod”.

“No, kako prljava kampanja pojedinih medija i određenih lica prevazilazi granice dobrog ukusa, želimo da saopštimo ono što je već dobronamjernoj javnosti odavno poznato. Naime, vladika Joanikije, sveštenik Perović i profesor Božović su upoznali Andriju Mandića sa Zdravkom Krivokapićem i preporučili ga za čovjeka koji bi nosio izbornu listu već dogovorene velike narodne koalicije, koju je okupio DF. Nakon tog sastanka, kao što je prirodno, naš predsjednik Mandić je obavio razgovore sa predsjednicima PZP-a i DNP-a, informišući ih o ovom predlogu”, saopštili su iz Nove srpske demokratije i dodali da nije nepoznato da je Nebojša Medojević bio protivnik takve ideje i da je baš predsjednik Nove Andrija Mandić prelomio da svoje mjesto na listi ustupi Zdravku Krivokapiću.

Čitaj još:   PODGORICA- SASTANAK SA AMBASADOROM SRBIJE: I zvanično proradila veza, RAJO primio prve naloge iz Beograda... (foto)

“To je prvi put da je u DF-u neko od lidera povukao potez koji nije bio stvar dogovora i opšteg konsenzusa, što najbolje svjedoči o tome koliko je predsjednik NSD-a vrednovao predlog koji je došao od tako značajnih ljudi.

To što nedobronamjerni mediji u privatnu prepisku Nebojše Medojevića s Facebooka pokušavaju uvući NSD i Andriju Mandića i od njih napraviti nešto što oni nijesu je svojevrsni skandal, čije bi posledice trebale da nanesu štetu najjačoj vladajućoj stranci. Ovo je neprihvatljivo, posebno u svjetlu činjenica da je PZP nakon izbora formirao svoj posebni poslanički klub i odlučio da vodi svoju autonomnu politiku, opravdavajući taj potez jednostranom odlukom Andrije Mandića da svoje mjesto, suprotno njihovoj saglasnosti, ustupi nekome izvan DF-a. Dakle, NSD i Andrija Mandić će, kao i do sada, sve svoje stavove jasno i glasno saopštiti svima, rukovodeći se samo istinom, a o posledicama političkih poteza koje smo povlačili, možemo svi davati različite zaključke i ocjene, kako ko procijeni”, saopštili su iz Nove.

Čitaj još:   NEBOJŠA Medojević: MILOJKO Spajić, stvorio ekonomskog monstruma, povećanjem plata i zaduženjima hrani Frankenštajna... (foto)

“Vladika Joanikije je dugogodišnji prijatelj sa Andrijom Mandićem, krstio mu je ćerku, vjenčao brata i snahu, krstio sinovca… pa je taj pokušaj medija da traže pukotinu između predsjednika najjače vladajuće parlamentarne stranke, koja uz to, u svom imenu sa ponosom, jedina u skupštini CG, nosi i ime srpska, i uglednog srpskog vladike, g. Joanikija, smiješan i ispod svakog, ne samo političkog nego i ljudskog nivoa”, zaključeno je u saopštenju.

izvor: agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more