IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SUTRA ETO SNIJEG ZA POČETAK: Vremenska prognoza za vikend i nekoliko dana… (foto)

Snijega će biti uglavnom u centalnim i zapadnim područjima i da jutarnja temperatura je od 0 do 5, na jugu do 9 najviša dnevna od 3 do 12 stepeni C dok poslije podne i krajem dana, postepen pad temperature zraka…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak,19.11. 2020…09: 38… SUTRA ETO SNIJEG ZA POČETAK: Vremenska prognoza za vikend i nekoliko dana… (foto)

Do 23.11.2020 na prostoru Bosne i Hercegovine obilježit će oblačno vrijeme sa kišom. Na visokim planinama je moguć slab snijeg.

Prestanak padavina prognozira se u poslijepodnevnim satima u utorak (24.11.). Od srijede (25.11.) postepeno razvedravanje i više sunčanih sati.

Stabilno, umjereno oblačno i djelimično sunčano zadržat se i sve do petka (20.11.), kada se u poslijepodnevnim satima očekuje novo naoblačenje i kiša.

Kiša se prognozira i za dane vikenda. Jutarnje temperature zraka a i u Bosni varirat će od 1°C do 7°C, na jugu zemlje do 12°C. Maksimalne a te dnevne temperature u Bosni između 7°C i 13°C, u Hercegovini do 16°C.

četvrtak 19.11.2020. godine
Uz povoljne biometeorološke prilike većina ljudi će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata će se umanjiti. Neophodno je posvetiti više pažnje odijevanju i zaštiti od nižih temperatura a i tokom osjetno hladnijih jutarnjih i večernjih sati, naročito u unutrašnjosti zemlje. Mjestimično je moguća i pojava magle, stoga bi hronični bolesnici trebali di biti oprezniji prilikom boravka na otvorenom. U Hercegovini i Krajini kao i većim dijelom dana sunčanije, uz ljepšu opštu sliku.

Čitaj još:   DANAS Oblačno s kišom, na planinama snijeg! (foto)

U subotu u centralnim i istočnim područjima sa slabim snijegom kao i susnježicom uglavnom prije podne. U ostalim dijelovima umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od -3 do 2, na jugu do 5, a najviša dnevna od 1 do 7, na jugu od 10 stupnjeva.

U nedjelju malo do umjereno oblačno i sunčano. U jutarnjim satima mraz. Po kotlinama i uz riječene tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Dok je jutarnja temperatura od – 3 do 3, a dnevna od 3 do 11 stepeni C.

http://ibalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more