IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Uhapšen pogrešni MIGRANT: MAROKANAC okrivljen za ubistvo Jasmina Berovića u Otesu… (foto i video)

Marokanac koji je uhapšen zbog sumnje da je učestvovao u tuči a u kojoj je ubijen Jasmin Berović u Otesu, ne može se dovesti u vezi s ovim događajem, saopćio je MUP KS…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, petak, 20.11.2020…19: 58… Uhapšen pogrešni MIGRANT: MAROKANAC okrivljen za ubistvo Jasmina Berovića u Otesu… (foto i video)

Policijski službenici Uprave Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela izvršenih dana 17.11. u naselju Otes, područje općine Ilidže, i to pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva KS, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, došli su do saznanja da je lice inicijala A.H., opisa koji odgovara jednom od osumnjičenih, te je isti pronađen i lišen slobode dana 19.11.2020. godine.

Nakon kriminalističke obrade a urađenih službenih prostorijama izvršenih neophodnih provjera, utvrđeno je da se navedeno lice trenutno ne može se i dovesti u vezu sa izvršenim krivičnim djelima, te je isti, obzirom da se radi o stranom državljaninu- migrantu, predat na dalje i te postupanje Službi za poslove sa strancima BiH ali i kao Terenski ured Sarajevo, gdje će i osigurati njegovo prisustvo i nadzor nad istim.

Čitaj još:   "Slučajno" pogodili avion pun putnika- crne kutije otkrile detalje... (foto i video)

Policija Kantona Sarajevo pod nadzorom i to i nadležnog Tužilaštva intenzivno nastavlja poduzimati mjere radnje s ciljem rasvjetljavanja i dokumentovanja izvršenih krivičnih djela – navodi se u saopćenju MUP-a KS.

Advokat Hichama Aglarasa Mirsad Crnovršanin kazao je da u cilju njegove zaštite, kao i zaštite istrage koja je u toku, ne može otkrivati više od onoga što je saopćila policija.

– Nakon izvršenih provjera on se nije mogao dovesti u vezu sa slučajem, a policija radi dalje na rasvjetljavanju tog slučaja – kazao je Crnovršanin.

S obzirom na to da je Aglaras na uvjetnoj slobodi, budući da je osuđen zbog posjedovanja narkotika, Crnovršanin je pojasnio da se ta presuda neće opozvati, jer on u ovom trenutku nema status osobe osumnjičene za krivično djelo.

– Predat je Službi za poslove sa strancima. Radi se o čisto administartivnom postupku – pojasnio je advokat…

Izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more