IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZIMA SE NE ŠALI: Stiže snijeg i šta nas još čeka u narednom periodu… (foto)

Da nas u narednom periodu očekuje zahlađenje i kiša, ali da je sve to i dalje neizvesno…

SARAJEVO: Region, Zanimljivosti,vijesti, petak, 20.11.2020…08: 58… ZIMA SE NE ŠALI: Stiže snijeg i šta nas jos čeka u narednom periodu… (foto)

U Hercegovini prije podne malo do umjereno oblačno i sunčano, i to uz postepeno naoblačenje. Tokom dan s kišom, a u višim područjima je sa susnježicom i snijegom. U večernjim satima i tokom noći,snijega će biti i na 700 metara nadmorske visine, uglavnom u centralnim i zapadnim područjima.

Kiša se prognozira i za dane vikenda. Jutarnje temperature zraka će u Bosni varirat će od 0°C do 7°C, na jugu zemlje do 12°C. Maksimalne dnevne a to su temperature u Bosni između 7°C i 13°C, u Hercegovini do 16°C.

Početkom sljedeće sedmice (23. novembar), prema svim raspoloživim sinoptičkim proračunima, očekuje se stabilno, djelimično oblačno i sunčano. U jutranjim satima, pored mraza u kotlinama i duž riječnih tokova Bosne moguća je i magla ili niska oblačnost.

Minimalne temperature zraka varirat će između -6°C i 2°C u Bosni, do 5°C u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 2°C i 8°C u Bosni, do jugu Hercegovine do 12°C.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 28. avgust 2022. godine

petak, 20.11.2020. godine
Biometeorološke prilike su relativno povoljne.Povećana naoblaka, padavine i zahlađenje, kod meteoropata i hroničnih bolesnika će uzrokovati reakcije u vidu reumatskih bolova, glavobolje, iscrpljenosti, promjene raspoloženja. U Hercegovini će tokom prijepodneva biti ugodnije, a odmicanjem dana očekuje se pogoršanje biometeoroloških prilika. Osjetljive osobe više pažnje trebaju posvetiti adekvatnom odijevanju obzirom da će se osjet hladnoće pojačati.

Vjetar će u petak biti slab, jugozapadni. Najniža temperatura je od – 2 do 9 C stepeni, najviša oko 13. U subotu ujutro na sjeveru i zapadu, a da se i tokom prepodneva i u ostalim krajevima naoblačenje sa kišom uz manji ili osjetni pad temperature. Od nedelje umjereno do potpuno oblačno i još dosta će biti hladnije, mjestimično sa kišom…

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more