IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DUŽNOST MU JE DA OVO KAŽE: Dr Kon poručio, sahrana patrijarha Irineja je veliki epidemiološki rizik… (foto i video)

Epidemiolog Predrag Kon rekao je da je sahrana patrijaha Irineja u ovom trenutku veliki epidemiološki rizik, i da je njegova dužnost da to kaže…

BEOGRAD: Regija, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, petak,20.11.2020…23: 58… DUŽNOST MU JE DA OVO KAŽE: Dr Kon poručio, sahrana patrijarha Irineja je veliki epidemiološki rizik… (foto i video)

Epidemiolog Predrag Kon rekao je danas i da je Apelovao i na sve one koji imaju potrebu da isprate patrijarha da koriste zaštitu koja postiji, da vode računa o distanci da izbjegavaju svaku mogućnost da dođe do zaražavanja.

On je istakao da je takav skup epidemiološki neprihvatljiv u ovom trenutku, ali da je to nešto što ne može da se zabrani.

Smrt patrijarha teška za svakog građanina, posebno za pravoslavne vjernike ali mi smo u sred situacije gdje virus hara cijelom Srbijom, a posebno Beogradom – rekao je Kon.

Korona nam je svima pomrsila račune. Naravno, najviše po pitanju zdravlja pa da bismo što bolje razumjeli kako ovaj virus napada naše tijelo, važno je da znamo kako izgleda simptomatologija i to iz dana u dan.

Čitaj još:   TUŽAN EPILOG: JOŠ JEDNA STUDENTİCA IZ MOSTARA PRONADJENA MRTVA

Naučnici su utvrdili da je povišena temperatura prosječno traje i kod zaraženih 12 dana, ali da se kašalj i respiratorne smetnje mogu a sve će zadržati i znatno duže. Simptom kratkog daha nestajao u prosjeku oko 13 dana od trenutka zaraze kod onih koji su se oporavljali.

Prosječno vreme od nastupanja prvih simptoma bolesti i prijema u bolnicu, pa do oporavka je bilo 22 dana,dok je period od zaraze do smrti iznosio 18,5 dana.Timovi su takođe zaključili da virus napreduje od blagih simptoma do teške respiratorne insuficijencije u roku od osam dana. Prvi simptomi koji su vezani za otežano disanje pojavljivali su se u proseku petog dana…

izvor agencije

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more