IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Na gradskom mezarju Bare klanjana dženaza i ukop Seadu Hadžijahić sportskom novinaru… (foto i video)

Dženaza Seadu Hadžijahiću, doajenu bh. sportskog novinarstva, klanjana je u petak u 13.30 sati na gradskom mezarju Bare…

SARAJEVO: BiH, vijesti, subota, 21.11.2020… 09: 58… Na gradskom mezarju Bare klanjana dženaza i ukop Seadu Hadžijahić sportskom novinaru… (foto i video)

Posljednjim ispraćajem članova porodice i prijatelja, danas je na gradskom mezarju Bare u Sarajevu ukopan Sead Hadžijahić, dugogodišnji je sportski novinar koji je u srijedu preminuo u 78. godini.

Sead Hadžijahić je preselio na Ahiret u srijedu u Sarajevu u 78. godini. Bio je jedan od pionira bh sportskog novinarstva je rođen 14. maja 1943. godine u Zagrebu.

Tokom karijere realizovao je više od 2.000 televizijskih prijenosa kao i da je izvještavao s devet olimpijskih igara, uključujući sarajevsku a na kojoj je jedan od rukovodilaca kompletnog programsko-produkcijskog projekta tadašnjeg JRT-a.

Ostat će upamćeno da je prenosio i komentarisao utakmice sva tri evropska klupska prvaka iz naše zemlje u njihovom pohodu na kontinentalni vrh: od kada su košarkašice Jedinstva pobijedile Primiđi, a rukometaši Borca slavili protiv Federicije, te zajedno sa Zoranom Popovskim bio dijelom trijumfa košarkaša Bosne nad Emersonom.

Čitaj još:   BEOGRAD: Viši sud odbio prijedlog tužilaštva da MILANU Radoičiću odredi pritvor, zabranjen mu odlazak na Kosovo... (foto, video)

Bio je prvi urednik sportskog programa Televizije BiH.

Tokom dugogodišnje karijere realizovao je dvije hiljade prijenosa, a ostat će upamćeno da upravo Hadžijahić prenosio osvajanje naslova evropskog prvaka naša tri kluba – rukometaša banjalučkog Borca, košarkaša sarajevske Bosne i košarkašica tuzlanske Jedinstvo Aide.

Svoj radni vijek Sead Hadžijahić je okončao na poziciji urednika sportske redakcije Federalne televizije. 

Izvor: ibalkan.net / agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more