IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SKRHANA BOLOM: Kći legendarnog Mustafe Nadarevića poručila je ovo… (foto i video)

Mustafa Nadarević ima troje djece prvo je došla Nađu s drugom suprugom dobio je kćer Nanu i sina Ašu, koji žive u Zagrebu…

ZAGREB: Region, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 22.11…21: 40…SKRHANA BOLOM: Kći legendarnog Mustafe Nadarevića poručila je ovo…(foto i video)

Otišao je jedan od najvećih- jednostavan, velik čovjek neponovljive lakoće i glume.

GLUMAC Mustafa Nadarević preminuo je danas u Zagrebu nakon duge borbe s opakom bolešću. Za hrvatske medije oglasila se i njegova ćerka koja je potvrdila da joj je otac preminuo.

Mustafa Nadrević se borio s rakom pluća, rijetko govori o obitelji, a poznato je da ima dvije kćeri i sina. 

Nana Nadarević, kako javljaju mediji iz Zagreba, gdje je sam Mustafa proveo najveći dio života izgubio je bitku za život, kroz suze potvrdila tužnu vijest.Ona je kratko rekla da nema komentar, a zatim i zamolila sve da imaju razumevanja za njihovu porodicu koja prolazi kroz težak životni period.

Podsjetimo, Mustafa Nadarević rođen je u Banja Luci 1943. godine. Publika u regiji najviše ga je upamtila po ulozi Izeta Fazilinovića kultnoj seriji koju je snimao punih devet godina.

Prije dva mjeseca on se novinarima širom regiona zahvalio što brinu i što se raspituju za njegovo zdravstveno stanje, nakon što je se iz krugova bliskih Mustafi saznalo da je loše. Govorio je da bolest shvata kao dio života.

Bolovao je od karcinoma pluća, nedavno je otpušten iz bolnice i bio je u kući u Zagrebu, a kako su pisali mediji nije izlazio iz kuće zbog teških epidemiološke situacije.

Mustafa Nadarević rođen je u Banjaluci 1943. godine. 

Čitaj još:   USKORO HAPŠENJE, MOĆNIKA U SRBIJI: Lista, poznatih pedofila je dugačka ... (foto)

Iako je živio i radio u mnogim gradovima bivše Jugoslavije, najveći dio svog života proveo je u Sarajevu i u Zagrebu.

Pozorišnu karijeru je započeo u Zagrebačkom kazalištu mladih, a 1969. god postao je član Drame Hrvatskog narodnog pozorišta u tom gradu. Najpre velike uloge dobio u domaćem pozorištu Bogdan u „Hvarkinji“, Pomet u „Dundi Maroju“, Miletić u „Ostavci“, Leon i to kao u „Gospodi Glembajevima“ . Njegov talenat ubrzo su prepoznali strani režiseri pa je dobio glavnu ulogu u predstavi „Lorenzaco“.

Osim toga glumio je Sirana, Figara i M.P. Marfija u velikim predstavama. Ali je prvu Filmsku karijeru započinje tek početkom osamdesetih godina tako u sporednim ulogama.

U filmu „Otac na službenom putu“ Emira i to iz 1985. godine istakao se ulogom Zijaha. Zatim usledili filmovi „Već viđeno“ Gorana Markovića iz 1987. godine, „Glembajevi“ Antuna Vrdoljaka iz 1988. godine, i onda „Kuduz“„Gluvi barut“, „Praznik u Sarajevu“, „Puška za uspavljivanje“, „Ničija zemlja“, „Gori vatra“, „Nafaka“ i mnogi drugi.

Publiku ispred malih ekrana oduševio je ulogom Izeta Fazlinovića i u seriji „Lud, zbunjen normalan“ koja je snimana od 2007. do 2016. godine.

Kao reditelj je debitovao 1992. godine sa predstavom prvo „Let iznad kukavičjeg gnezda“, nakon toga postavio je nekoliko velikih predstava – „Balkanski špijun“ Dušana Kovačevića, „Zabune“ Alana Ejkborna (Alan Ayckbourn) u Satiričnom kazalištu Kerempuh, „Hasanaginica“ Milana Ogrizovića u Hrvatskom naarodnom kazalištu i Narodnom pozorištu u Sarajevu...

Ekipa iz serije ”Lud, zbunjen, normalan” prisjetila se zajedničkih trenutaka s najdražim Mustafom Izetom Nadarevićem…

Čitaj još:   TANJA Knežević Perišić: MARKO Kovačević svakim potezom pokazuje koliko je velika opsesija NEGIRANJA CRNOGORSTVA... (foto)

Otišao je jedan od najvećih – jednostavan, velik čovjek neponovljive lakoće glume, Mustafa Nadarević, a o zajedničkim iskustvima s njim progovorili su i kolege iz serije ”Lud, zbunjen, normalan”.

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more