IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Nova žrtva korone u SPC: UMRLA Monahinja Ksenija bila pozitivna na virus… (foto)

Informaciju o smrti monahinje potvrdili su za iz manastira Blagoveštenje…

KRAGUJEVAC:Regija,Crna Hronika,Zanimljivosti,vijesti, utorak 24.XI…10: 49 … Nova žrtva korone u SPC: UMRLA Monahinja Ksenija bila pozitivna na virus… (foto)

Covid 19 ušao je i u manastir Blagoveštenje Rudničko kod Kragujevca čija je monahinja mati Ksenija (71) preminula od ovog virusa.

Monahinja manastira Blagoveštenje, mati Ksenija, koja je bila pozitivna na koronavirus, preminula je u 71. godini u Kliničkom centru u Kragujevcu.

Informaciju o smrti monahinje potvrdili su za medije iz samoga manastira Blagoveštenje.

“Mati Ksenije je umrla. Imala je koronavirus, bila je hospitalizovana u Kliničkom centru Kragujevac”, naveli su kratko iz manastira.

Kako su dalje saopštili, svi u manastiru radili su test na koronavirus i svi su pozitivni.

Takođe su naveli da se niko od oboljelih ne nalazi na bolničkom liječenju.

“Svi smo u manastiru. Testirani smo i svi smo pozitivni, ali smo i uglavnom dobro. Nismo kritični”, rekli su iz manastira “Blagoveštenje”.

Čitaj još:   Mnogo prašine se diglo: Marija Šerifović, otpisala Džejlu Ramović, ono što je sad uradila je iznenadilo mnoge...

Zaražene su još tri monahinje, kao i jedan jeromonah koji su trenutno ali u izolaciji u manastiru zbog čega je posjetiocima zabranjen ulaz…

Sahrana mati Ksenije održaće se danas na manastirskom groblju, sve to potvrdio je Rajko Stefanović, sekretar Šumadijske eparhije.

“Mati Ksenija je imala nekoliko teških bolesti. Prije nekoliko dana dobila je visoku temperaturu i otišla je u kragujevačku bolnicu. Nažalost, i ubrzo je preminula i danas je sahrana”…

Kako ističe, ceo manastir je testiran na Covid 19.

Izvor Telegraf.rs

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more