IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VLADIKA GRIGORIJE ŠOKIRA SRBIJU: “Šta će nam crkve ako se narod porazbolijeva i pomre?” (foto i video)

Vladika Grigorije: Usmjeriti novac u bolnice, a ne u crkve!!!

DIZELDORF: Svijet, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, utorak 24.XI…00: 49… VLADIKA GRIGORIJE ŠOKIRA SRBIJU: “Šta će nam crkve ako se narod porazbolijeva i pomre?” (foto i video)

Vlada Srbije donirala je novih dva miliona eura SPC za izvođenje radova na platou ispred Hrama Svetog Save. SPC oslobođena plaćanja poreza pliva u novcu, dok s druge strane, djeca liječe SMS porukama, bolnice raspadaju i rade bez najosnovnijih sredstava.

Vladika Grigorije je sredinom ove godine ukazao ovaj veliki problem. “Mislim da imamo dosta crkava i hramova, a čemu crkve i hramovi ako u njima neće biti ljudi”, rekao je Grigorije.

Velika prašina u javnosti se digla povodom izjave vladike Grigorija koji je kritikovao davanje novca za izgradnju novih crkava, dok se bolnice nalaze u očajnom stanju bez elementarnih sredstava za rad. Grigorije je naglasio da je takvo stanje odraz crkve.

Vladika Grigorije: Usmjeriti novac u bolnice, a ne u crkve!

– Više puta sam govorio da ne treba graditi toliko crkava, jer imamo li bolnice u kojima nema peškira, papira, gdje je sve zapušteno… Teško je gledati sve to jer i to je odraz naše Crkve – rekao je vladika Grigorije.

Međutim, takve izjave se nisu dopale vrhu SPC,reagovao Kabinet patrijarha, nazvavši Grigorija perjanicom antisrpskih i anticrkvenih krugova u Srbiji.

Čitaj još:   MILOJKO Spajić o posjeti funkcionera NSD u RS: Vlada slijedi zvaničnu politiku... (foto)

– Kao što sam i tada, 2013. godine, napisao, to kažem i sada: Zar bih ja mogao biti protiv gradnje Hrama Svetog Save ili bilo koje crkve?

Obnovio sam, s narodom, izgradio novih a i stotinu hramova u Hercegovini. Međutim, to sada nije tema. Danas su tema bolest i bolnice, i na tu temu ću reći samo: Ja sam za pune crkve zdravog naroda, a ne prazne crkve i pune i oronule bolnice naroda koji se bori za život – izjavio je Grigorije reagovavši na Saopštenje Kabineta patrijarha Irineja.

– Na kraju, gospoda iz SPC koja se vozi u luksuznim automobilima i čak džipovima i propovjeda učenje Isusa Hrista koji je bos hodao pustinjom ili jahao magarca, mogla bi da pokaže malo milosrđa i samilosti prema svojoj pastvi i dobijeni novac preusmjeri za liječenje djece.

Čitaj još:   Ekspresna intervencija policije nakon pokušaja krađe automobila... (foto)

izvor (SB)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more