IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŽESTOKI NAPAD: Vladika Atanasije “Vučić je lažov, kukavica i laprdalo, čovjek koji ni u šta ne vjeruje…” (foto i video)

Penzionisani episkop zahumsko- hercegovački vladika Atanasije Jevtić meta SNS-a nakon što je poručio da je Aleksandar Vučić obično “laprdalo, lažov i kukavica”, kojem ništa ne vjeruje…

TREBINJE: Regija, Zanimljivosti, vijesti, utorak 24.XI 2020…18: 59… ŽESTOKI NAPAD: Vladika Atanasije “Vučić je lažov, kukavica i laprdalo, čovjek koji ni u šta ne vjeruje…” (foto i video)

SVAKAKO DA JE Povod bilo nezadovoljstvo zbog dodjeljivanja a to je ordena Svetoga Save predsjedniku Srbije na proslavi osam vjekova autokefalnosti SPC.

On je tada istakao da se većina episkopa protivi ovakvoj odluci Sinoda SPC-a u znak protesta Irineju vratio je panagiju koju mu je patrijarh kao svim tim episkopima dodijelio u čast jubileja autokefalnosti Crkve.

– Ovaj kukavica, ovaj jedan običan pričalo i, da ne kažem ružnu riječ, a i laprdalo Vučić. Priča priče kao da smo mi sisali veslo. Nek ide nek on priča te priče u svom Bugojnu. Ali neka nam ne soli pamet, čovjek koji ni u šta ne vjeruje. Laže sebe i druge i hoće nama da nametne svoju tu ideologiju bezbožnu. Kako i to mitovi- pa svu historiju svijeta pokreću veliki mitovi, tj. velike istine koje je Platon nazvao mitovima jer su i u stanju da pokrenu mase – govorio je Atanasije Jevtić.

Vučić mu to nije zaboravio. Iako mu je bilo mjesto u Hramu Svetog Save, na sahrani patrijarha, u prvom redu, predsjednik nije htio da Atanasija Jevtića gleda dok drži “besjedu”. Kazna je stigla u nedjelju na sahrani patrijarha Irinije, Atanasije je sjedio tek u četvrtom redu…

Čitaj još:   CETINJE: Poslanici razdvajali Kneževića i Hutera- Umalo tuča na sjednici Skupštine... (foto, video)

Vučić mu to nije zaboravao. Iako mu je bilo mjesto u Hramu Svetog Save, na sahrani patrijarha, u prvom redu, predsjednik nije hteo da Atansija Jevtića gleda dok drži „besedu“…

“Ako on ne vjeruje neka ostavi svoju nevjeru za sebe i za ono za šta zastupa, a ne da nameće jednom narodu! Jedan lažov i kukavica i bezobraznik. Ja sam ovdje napisao u apelima, on je defetista, plasira narodu defetizam. Ne samo izdaju i predaju potpunu. ’Nije naše sve na Kosovu’, kaže on – a šta to nije naše na Kosovu, neka kaže. Laže kad tako kaže”, bio je oštar vladika.

Kazna je stigla u nedjelju sa četvrtim redom…

izvor CdM.me

Čitaj još:   RANKO Krivokapić: Brnabić postrojava čelnike opština iz Crne Gore u Skupštini Srbije...
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more