IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SULJAGIĆ RASPALIO PO DRITANU: „Nikome u BiH ne treba tvoj zagrljaj, trebaš se IZVINITI BOŠNJACIMA, SAMO ĐON OBRAZ MOŽE MANIPULISATI…“

Direktor memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić bio je gost u emisiji “Teleskopija” na TVCG.

Suljagić je komentarisao čestitku Dritana Abazovića pobjednicima izbora u BiH, u kojoj je kazao da je posrijedi „talas promjena iz Crne Gore“ i pozvao građane da “uzmu svoju slobodu”.

“Abazović treba da razumije da nikom u BiH ne treba njegov zagrljaj. Pobjeda u BiH će uvjek biti izraz volje građana BiH. Njegovi saveznici su dokazani dušmani BiH i dokazano radili protiv BiH. I njegova podrška i pomoć ne treba nikome. Čak i ljudi koji su dobili izbore, ogradili su se od čestitke. To je vrlo rijetko, to je kao da se pjevačice ograđuju od mikrofona. Ovog puta su se političari ogradili od čestitke, pa možete misliti koliko je toksičan taj narativ”.

Abazović je, smatra Suljagić, upotrijebio Srebrenicu ne bi li naudio predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću. To samo, kako kaže, može “đon obraz”.

Komentarišući izjavu Matije Bećkovića nakon izbora 30. augusta, da kada bi Dritan Abazović stigao u Beograd, srpska omladina bi ga nosila na rukama, Suljagić preporučuje da ga odnesu do Batajnice, gdje, koliko je čuo, ima masovnih grobnica u kojima su ukopane albanske žene i djeca.

Čitaj još:   DARKO Šuković: DRITAN Abazović– ČOVJEK NA KOGA JE ČEKAO BEOGRAD...

Na izbore u Crnoj Gori Suljagić gleda kao na korak unazad.

“Mi smo smatrali da u posljednjih desetak godina u Crnoj Gori imamo prijatelja. Mi sad ne možemo mirno posmatrati ratne ministre Radovana Karadžića kako preuzimaju državni aparat Crne Gore. Ne može od nas niko očekivati da šutimo. Nema posjete u Pljevljima od 15 minuta koje to mogu riješiti. U toj vlasti imate ljude koji su ideološki bliski Karadžiću”.

Upitan da li je mu je Dritan Abazović poslao dokaze o umiješanosti predsjednika Mila Đukanovića u genocid u Srebrenici, Suljagić kaže da nije.

“Ja sam čovjek kojeg obavezuju jedino činjenice, kad budem vidio činjenice ja ću vrlo rado revidirati stav o njemu (Đukanoviću). On (Abazović) duguje izvinjenje javnosti BiH. Duguje izvinjenje Bošnjacima, jer je banalizirao nešto što je njihova najdublja kolektivna trauma. Usuđuje se da truje naše javne debate”.

Čitaj još:   NEVIĐENA TUGA: U nedjelju DŽENAZA poginuloj AJLI Đikić...

izvor: antenaM

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

SAMO DA NAM BUDE VEDRO! Očekuje nas fenomenalan NEBESKI SPEKTAKL!!!

Kiša takozvanih Perseida, odnosno meteorskih rojeva, specifična je po meteorima Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

DOLAZI ZAHLAĐENJE, PADAĆE ŠIROM REGIONA…

ZA  VIKEND u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a Read more