IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

AREGENTINA: Trodnevna žalost za najboljeg svjetskog fudbalera Diega Armanda Maradone… (foto i video)

Jedan od najboljih svjetskih fudbalera Diego Armando Maradona umro je u 60. godini, a predsjednik Argentine proglasio je trodnevnu žalost u zemlji…

BUENOS AIROS: Svijet, Sport, Fudbal, vijesti, četvrtak 26.XI 2020. 11: 09…  AREGENTINA: Trodnevna žalost za najboljeg svjetskog fudbalera Diega Armanda Maradone… (foto i video)

Vijest da je Maradona preminuo u srijedu ujutru u svojoj kući u gradu Tigre od posljedica srčanog udara potvrdio je i Fudbalski savez Argentine.

“Fudbalski savez Argentine i predsjednik Claudio Tapija izražavaju je i svoju najdublju tugu zbog smrti legende, Diega Armanda Maradone. Uvijek ćeš biti u našim srcima“, objavio je FS Argentine na Twitteru.

Iz Ureda argentinskog predsjednika najavili su da će u srijedu biti proglašena trodnevna žalost.

“Vodio si nas na vrh svijeta. Neizmjerno si nas usrećio. Bio si najbolji od svih. Hvala ti što si postojao, Diego. Nedostajaćeš nam zauvijek“, objavio je na društvenim mrežama Alberto Fernandez, predsjednik Argentine.

Maradona je nedavno imao operaciju uklanjanja krvnog ugruška iz mozga. Nakon operacije mozga, medicinsko osoblje je ostalo u Maradoninoj kući kako bi ga držalo pod nadzorom.

Čitaj još:   UHAPŠEN MARADONA: Sad ima 5,7 miliona briga više!

Maradona je rođen 30. oktobra 1960. godine u Buenos Airesu. Tokom svoje je blistave karijere igrao je za Argentinos Juniors, Boca Juniors, Barcelonu, Napoli, Sevillu, Newell's Old Boys. Karijeru je okončao u Boca Juniorsu 1997. godine. Bavio se i trenerskim poslom, a najozbiljniji angažman imao je od 2008. do 2010. godine kada je vodio reprezentaciju Argentine.

Sa nacionalnim timom Argentine kao igrač je postao svjetski šampion 1986. godine u Meksiku. U dresu reprezentacije odigrao je 91 utakmicu i postigao 34 gola. Nastupio je na čak četiri svjetska prvenstva: 1982. u Španiji, 1986. u Meksiku, 1990. u Italiji i 1994. godine u Sjedinjenim Američkim Državama.

izvor iBalkan.net / agencije aa

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more