IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MUP SRBIJE POTVRDIO: U Beogradu uhapšen Marokanac za kog se sumnja da je ubio Jasmina Berovića u Sarajevu … (foto i video)

MUP Srbije je saopćio u jednom hostelu u Beogradu uhapšen je državljanin Maroka S. E. D. (31), osumnjičen da je sa još nekoliko osoba učestvovao u ubistvu državljanina BiH J. B. u Sarajevu 17. novembra…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti, četvrtak 26.XI 2020…15: 09… MUP SRBIJE POTVRDIO: U Beogradu uhapšen Marokanac za kog se sumnja da je ubio Jasmina Berovića u Sarajevu … (foto i video)

U saopćenju se navodi da je osumnjičeni lociran i uhapšen u jednom i to od beogradskih hostela, gdje se skrivao u, kako se pretpostavlja, namjeri da on i pobjegne u neku od zemalja u regionu.

Dodaje da je hapšenje rezultat zajedničkog rada razmjene informacija srbijanske i bh. policije.

S. E. D. po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, određeno zadržavanje do 48 sati, zbog postojanja osnova sumnje je izvršio krivično djelo ubistvo.

U toku je procedura izručenja osumnjičenog nadležnim organima u Bosni i Hercegovini, naveli su iz MUP-a Srbije.

Čitaj još:   Vic dana Pacijent kod doktora, traži da mu skrati 'alatku'...

Ubistvo Jasmina Berovića dogodilo se u prošlu srijedu oko 22.30 sati i ispred ugostiteljskog objekta u Otesu koji drži brat ubijenog.

Kako se neposredno nakon ubistva moglo čuti, ubijeni je sa prijateljima pokušao iz kafića izbaciti migrante prije policijskog sata, a koji su odbijali izaći.

Došlo je do tuče u kojoj su učestvovala tri migranta sa jedne i pet državljana BiH sa druge strane.

Teške povrede zadobili su Husein Džilić i Tarik Džamalija, koji su zbrinuti u KCUS-u, dok je Berović preminuo na mjestu.

Policija je zbog sumnje da se može dovesti u vezu s ovim i to ubistvom hapsila Marokanca Hichama Aglarasa, i nakon krim-obrade pušten, jer se nije mogao dovesti u vezu sa ovim slučajem...

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more