IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PSIHOLOŠKI RAT KRIZNOG ŠTABA PROTIV GRAĐANA: Čekajući “Kriznog Godoa” … (foto i video)

Koliko članova Kriznog štaba toliko i različitih stavova, jedni potpiruju onda drugi smiruju, a treći balansiraju…

BEOGRAD: Region, Recepti, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, srijeda 25.XI 2020. 22:09…PSIHOLOŠKI RAT KRIZNOG ŠTABA PROTIV GRAĐANA: Čekajući “Kriznog Godoa” … (foto i video)

U toj igri najviše ispaštaju građani koji odavno nikome ne veruju i u sve sumnjaju. U toku je psihološki rat iz kojeg teško da bilo ko može izaći i kao normalan. Pardon, pobjednik.

Samo jedan u nizu igrokaza Kriznog štaba u kojem nam saopštavaju ptvo i samo kontradiktorne informacije i ocjene odigrao se u utorak.

Naime, epidemiolog Predrag Kon rekao da se uočava usporavanje prvo koronavirusa, posebno u Beogradu i istakao da će se za dva, tri dana vidjeti da li će doći do potpunog zaravnjenja krive. Do usporavanja je došlo zahvaljujući mjerama koje su već uvedene, uvjeren je.

Međutim, drugi član Kriznog štaba imunolog Srđa Janković kaže da a i sama epidemija “ne jenjava već se rasplamsava”.

U međuvremenu nam je stiglo i treće objašnjenje od trećeg člana Krizmnog štaba, Branislava Tiodorovića. On praktično tvrdi da su eto Janković i Kon u pravu. Nije bitno da li nas neko laže, bitno je da je sve to za naše dobro.

“Ne postoji razlika u ocjeni, postoji samo razlika u tumačenju: ako se i kažete u javnosti da dolazi do zaravnjenja, odmah dođe do opuštanja i to je opasnost. Jeste, malo je mirnije, ali uvijek morate da mislite na tu psihologiju, na socijalni sastav društva. Ni jedna epidemija nije samo zdravstveni nego i politički problem. Ne treba davati lažnu nadu, nego reći ljudima, da izdržimo”, rekao je Tiodorović.

On je to izjavio nakon sastanka Kriznog štaba na kojem se dva sata vijećelo o epidemiološkoj situaciji i novim odlukama. Na tom sastanku bili su se i svi akteri, između ostalih i Kon i Janković.

Čitaj još:   POTJERA KAO IZ FILMA: Pobjegao autom, oznaka BIH, ne plativši gorivo, odbio stati policiji,proletio rampom...

Dok je Tiodorović davao izjavu za medije, njih dvojica su stajali i čime su se prijateljski razgovarali. Što bi se reklo, razmenjivali mišljenja. Zajedno su i izašli iz Palate “Srbija”, ispred zgrade smo ih ponovo i mi zatekli u prijateljskom ćaskanju. Možda osmisle neku novu psihološku igru za građane, možda su ponovo podijelili uloge ko i dobrog i lošeg policajca. A nama samo ostaje da se uzdamo u ono malo preostalog zdravog razuma i rasuđivanja.

Čekajući “Kriznog Godoa”

Ostaje nam i da čekamo neke nove mjere, neke nove odluke koje će uticati i na naše živote.

Bliže se praznici, a sa njima mnogi isčekuju dolazak rodbine i prijatelja i to iz rasejanja. Međutim, još se ne zna pod kojim će uslovima i okolnostima i oni moći da pređu granicu. Ta odluka će biti doneta u naredna dva-tri dana.

Tiodorović je najavio da će se o tome razgovarati narednih dana, da se vidi a iz kojih zemalja najviše dolazi naših građana tokom praznika.

Čitaj još:   RAJO Mandić: Ukoliko PRIFALI poslanika, MILOJKO Spajić će se POTPUNO OKRENUTI DPS- u... (foto)

“U naredna dva-tri dana imaćemo odgovor da li ćemo uvoditi posebne mjere nadzora, kontrole”, rekao je Tiodorović.

Ostalo nam je samo da duboko dišemo, čekamo i treniramo trenutno nam je i najtežu sportsku disciplinu– strpljenje sa preponama…

Izvor nova s

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more